Asansörde 72 saat

Güncelleme Tarihi:

Asansörde 72 saat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alanya'da esrarengiz şekilde ortadan kaybolan 7 ve 5 yaşındaki Alman turist çocuklar, sezon dışında kapalı tutulan bir otelin asansöründe mahsur halde bulundu. Üç gün boyunca seslerini kimseye duyuramayan çocuklar, açlık ve susuzluktan bitkin halde hastaneye kaldırıldı.

ALANYA'ya Alman avukat anneleri İngrid Ackenhavsen ile tatile gelen ve geçen pazartesi günü kaldıkları pansiyonun önünde oynarken esrarengiz şekilde kaybolan 7 yaşındaki Katzer Michelle ile 5 yaşındaki Denni İchtenberg, boş otelde mahsur kaldıkları asansörde bitkin halde bulundu. İki afacanın, oynamak için girdikleri otelde hiç bir şey yiyip içmeden aç susuz 3 gün geçirdikleri ve ölüm sınırındayken bulundukları belirtildi. Alanya polisi, jandarması, belediye zabıtasının aradığı Katzer ve Denni bulunamazken, denizde boğulmuş olabilecekleri ya da sapıklar tarafından kaçırıldığı olasılığı gündeme geldi. İngrid Ackenhavsen'in, ülkesinde kalan eşi Claus Ackenhavsen'in Alman makamları nezdindeki girişimiyle olay Alman basınına da yansıdı.

HIRSIZLIK İHBARI KURTARDI

Ancak bir hırsızlık ihbarı, polisi mutlu sona ulaştırdı. Dün sabah saat 09.30 sıralarında Alanya Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayan bir kişi, çocukların kaybolduğu yere 100 metre uzaklıkta bulunan ve boş olan Didem Otel'in bazı pencerelerinin açık olduğunu, hırsızlıktan şüphelendiğini bildirdi. Otelde arama yapan polisler, Katzer ve Denni'yi 4'üncü kattaki asansörün içinde buldu. Yarım metre aşağı kayan asansörün içinde mahsur kalan iki kardeşin nefes almak için camı kırdıkları belirlendi. Bitkin halde Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklara serum takıldı. Çocuklar meyve suyu içti. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Kan, ‘‘Bir gün dahi geç kalınsaydı kurtarmak mümkün olmazdı. Tam ölüm sınırında bulunmaları bir mucize. Sağlık durumları çok iyi. Katı gıda vermiyoruz, sulu gıdayla besliyoruz’’ dedi.

YANGIN MERDİVENİ

İki afacanın, sezon bittiği için kapatılan Didem Otel'e yangın merdiveninden girdikleri saptandı. Pansiyonun önünde oynarken otelin dışardaki merdivenlerini gören iki çocuk, buraya tırmandı. Açık bir pencereden içeri giren Katzer ve Denni, boş otelde dolaşırken 4'üncü kattan asansörle aşağı inmek istedi. Asansör yarım metre hareket ettikten sonra durunca çocuklar mahsur kaldı. Asansörün camını kırıp bağıran çocukların sesini, otel boş olduğu için kimse duymadı. Asansörü tuvalet olarak kullanmak zorunda kalan çocuklar, bitkin halde bulundu.

ALMAN ANNENİN SEVİNCİ

Alman anne, çocuklarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü ve Almanya'daki eşi Claus'e müjde verdi. Anne Ackenhavsen, daha önce çocuklarını bulana vereceğini açıkladığı 10 bin marklık ödülü, polis Sadık Sercan, Cemal Atılgan ve Ali Yılmaz'a vermek istedi. Alanya Emniyet Müdürü Ayhan Pamuk, polisin para alamayacağını belirterek, ‘‘Bu bizin görevimiz’’ dedi. Kaymakam Cengiz Gökçe, Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan ve İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Pamuk, hastaneye giderek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Gökçe, ‘‘Çocukların sağ salim bulunması bizi sevindirdi. Aksi halde Türk turizmi için kötü sonuçlar doğardı’’ dedi.

Kafa karıştıran iddialar

İKİ çocuğun kaybolmasından sonra ortaya atılan bazı iddialar kafaları karıştırdı. Alman avukat İngrid Ackenhavsen'in, 2 yıl önce evlatlık aldığı Denni ile Katzer'i, Almanya'da yüksek primle yaşam sigortası yaptırdığı, çocukların kaybolmaları halinde yüklü tazminat alacağı öne sürüldü. Çocukların birileri tarafından getirilip buraya bırakıldığına ilişkin bir başka iddia da Didem Otel'in sahibi İhsan Demir'den geldi. Demir, çocukların bulunmasından bir gün önce otele gelip tüm katları kontrol ettiğini, herhangi bir ses duymadığını söyledi. Daha önce sağlam olan yangın merdiveninin parmaklıkları, yangın kapısı ve asansör camının kırıldığına dikkat çeken Demir, ‘‘Çocuklar ne parmaklıkları, ne kapıyı, ne de asansör camını kırabilir. Bunlar yetişkin insan işi’’ dedi. Otelin yakınındaki taksi durağında çalışan bazı şoförlerin, önceki gece bir kişinin yangın merdiveninden binaya girdiğini söyledikleri ortaya atıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, bu iddiaların gerçek olduğuna ilişkin kanıt bulunmadığını söylediler. Çocukların asansör takılı kalınca, ayakkabılarını vurarak camı kırdıklarının anlaşıldığını söyleyen yetkililer, çocukların daha önce de bu otele birkaç defa girip oynadıklarını söylediklerini, bunun da yangın merdiveni parmaklıklarının ve kapısının önceden kırık olduğunu gösterdiğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!