Artık, TC demiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Artık, TC demiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan'ın, ‘‘TC’’ yerine, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’ kelimelerini kullanması, PKK'lıları da etkiledi... Özgür Gündem gazetesine Öcalan'ın sözlerini değerlendiren bir PKK açıklamasında da ‘‘TC’’ yerine ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’ kelimelerinin kullanıldığı dikkat çekti.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'a tam destek verdiğini bildiren PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi, sorunun bu hale getirilmesinden Türkiye'nin yanı sıra ABD ve Avrupa'nın sorumlu olduğunu öne sürdü. Örgütün açıklaması, PKK güdümünde Avrupa'da yayınlanan ‘Özgür Politika’ gazetesinde geniş olarak yayınlandı. ‘‘TC’’ yerine, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’’nin kullanıldığı dikkat çeken açıklamada, Öcalan'ın ‘Büyük önderlere yaraşır’ bir tavır sergilediği, ifadelerinin Kürt sorununun demokratik ve siyasi çözümü ile Kürt ve Türk halklarının kardeşliği açısından önemli olduğu iddia edildi. Öcalan'ın içinde bulunduğu tecrit koşullarına rağmen kapsamlı ve çözümleyici öneriler sunduğu iddia edilen açıklamada, bölücübaşının ‘taşıdığı yüksek sorumluluk’ gereği kardeşlik üzerine açıklamalar yaptığı, bunların düzeyli, kapsamlı ve çözümleyici olduğu kaydedilirken, şu ifadeler dikkat çekti: ‘‘Büyük savaşanlar, büyük barış yapmasını da bilirler gerçeğine sıkı sıkıya bağlıdır. Genel başkanımızın büyük bir özveriyi yaşayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sunduğu bu çözüm imkánı, Türk ve Kürt halkları arasındaki barış ve kardeşliğin tek doğru yoludur ve tüm dünya halklarının çıkarlarına olan da budur. Örgütümüz yüksek bir birlik ve örgütlülük içerisinde genel başkanımızın yürüttüğü bu tarihsel çabalara bağlıdır ve bütün gücüyle desteklenmektedir.’’

HERKES SORUMLU

Türkiye başta olmak üzere bütün bölge ve dünya devletlerinin Kürt sorununun bu hale gelmesinden sorumlu olduğu halde, Öcalan'ın karşısına ailelerin çıkarılarak, sürekli kandan söz edildiği öne sürülen terör örgütü açıklamasında, sorunun bu hale gelmesinden PKK'dan çok Türkiye'nin sorumlu olduğu iddia edildi. 15 yıldan bu yana süren çatışmaların büyük tahribatlara yol açtığı, sorunun büyük ve karmaşık olması nedeniyle savaş ve sonuçlarının ortaya çıktığı öne sürüldürken, Öcalan'ın ‘Büyük savaşçılara yakışan büyük yaklaşımlar’ gösterdiği, özür dilemenin büyüklük olduğu, çatışmalarda ölen PKK'lıların bir mezarları bile olmadığı ileri sürüldü. Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çözüm için önerileri ortaya koyduğu, PKK'nın savaş kadar barışa da hazır olduğu savunuldu, ‘Ancak, 15 yıllık savaş fazlasıyla yeter diyoruz. Uzamasının kimseye fayda getirmeyeceğine inanıyor ve bu inançla barış ve kardeşliği yaratacak demokratik çözüm gerçekleşsin istiyoruz’ ifadesi kullanıldı. Açıklamanın son bölümünde kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi sonucu adil yargılamanın olamayacağı da iddia edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!