Artık hakaret içeren başlıklar yok

Güncelleme Tarihi:

Artık hakaret içeren başlıklar yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

6’ncı Türk-Yunan Medya Konferansı, İzmir Swissotel Grand Efes’te başladı. Açılışta konuşan Temas Grubu üyesi, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türk ve Yunan gazeteciler olarak grubu ilk kurduklarında her iki halk arasındaki ön yargıları kırmak için birlikte hareket etme kararı aldıklarını belirtti.

Medyanın hakaret içeren başlıklarının son dönemde artık görülmediğine dikkat çeken Ekşi, “Diyaloğun artması sonucu artık amacımız ortak bir meslek kuruluşu kurmaktır” dedi.

Atina Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Panos Sombolos ise “Savaş mesajlarına hayır. Ege üzerinde savaş uçaklarının uçması kimsenin istediği bir olay değildir” diye konuştu. Hürriyet yazarı Ferai Tınç da Kardak kayalıkları krizine değinerek, “Kardak krizi tamamen medya krizidir. İki ülkeyi savaşın eşiğine götüren bir medya senaryosudur” dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, Yunanistanlı meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oturum başkanı Nur Batur, iki ülke arasındaki ilişkilerin 15 yılda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. Atina Haber Ajansı Genel Müdürü Nikolas Voulelis ise komşu ülkelerle barış içinde yaşayan demokratik ve Avrupai bir Türkiye’yi arzu ettiklerini vurguladı.

Birlik kuruluyor

Hürriyet Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki, son yıllarda Yunan medyasının Türkiye’ye bakışının değiştiğini, Yunan TV’lerinde üç Türk dizisinin aynı anda gösterildiğini hatırlattı. Türk-Yunan Gazeteciler Birliği’nin kurulması için tüzüğün hazırlandığını anlatan Kırbaki, bu sayede kişisel dostluklarının dışında kurumsal bir dostluğun ortaya çıkacağının altını çizdi. Oktay Ekşi’nin birlik kurulmasına ihtiyaç olup olmadığının tespiti teklifi üzerine yapılan oylamada ‘Türk-Yunan Gazeteciler Birliği’ kurulması oybirliğiyle kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!