Arthur’a vatandaşlık

Güncelleme Tarihi:

Arthur’a vatandaşlık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Moya Moya hastalığının tedavisi için Türkiye’den oturma izni bekleyen Arthur Manukyan’ın Türk vatandaşlığına alınması için talimat verdi.

Arıtman, Başbakan ile görüştü

Arthur Manukyan’a vatandaşlık yolunu açan süreci, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman başlattı. Arıtman, dün Meclis’te anayasa görüşmeleri sürerken Erdoğan ile konuşup, hayati risk içeren sağlık durumuna ilişkin bilgi verdiği Manukyan ve annesi Hasmig Manukyan için süresiz oturma izni verilmesini istedi. Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu görüşmede, “Onu biliyorum. Dosyası Sağlık Bakanlığı’nda, arkadaşlar ilgileniyor” dedi.
/images/100/0x0/55eb469af018fbb8f8b6b30b

Arıtman’ın, “Ermeniler bizi işlemediğimiz bir suçtan ötürü soykırımcı diye suçluyorlar, bu olay ne büyük bir millet olduğumuzu gösterme imkânı verir” sözleri üzerine Atalay, “Vatandaşlık da olmaz mı” diye sordu. Arıtman, “Tabi efendim takdir sizin” deyince, Erdoğan da, “Peki, tamam Canan Hanım” dedi.

Erdoğan: Vatandaşlığı verelim

Bu görüşmenin ardından yoğun bir telefon trafiği sürdüren Atalay’ın yanına gelen Başbakan Erdoğan, “Ne yaptınız?” diye sordu. Atalay, “Arkadaşlarımız kendisini getirecekler, işlemlerini hemen yapacağız. Zaten uzun süreli oturma izninde bir sorun yok, vatandaşlık da olabilir” dedi. Erdoğan bunun üzerine, “Verelim vatandaşlığı” diyerek, noktayı koydu. Atalay, Hürriyet’e, Manukyan’ın vatandaşlık başvurusunu pazartesi alıp, işlemleri sonuçlandıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!