Arslan: "Saklanmak isteseydim, bere takardım"

Güncelleme Tarihi:

Arslan: Saklanmak isteseydim, bere takardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 18:43

Savunma yapmayan Alparslan Arslan iki gündür devam eden çapraz sorgusunda Danıştay saldırısını detayları ile anlattı. Saldırıyı gerçekleştirdiği Danıştay binasındaki kameraların çalışıp çalışmadığını umursamadığını belirten Alparslan Arslan "Saklanmak isteseydim bere takabilirdim" dedi.

Haberin Devamı

Saldırıdan önce Danıştay binasına keşfe gittiğini belirten Alparslan Arslan, keşiften sonra Danıştay 2’inci Daire Başkanı Mustafa Birden’in evine mi, yemek yediği restorana mı gidip gitmeme konusunu düşündüğünü ifade etti. Danıştay binasındaki güvenlik tedbirleri konusunda bilgisinin olmadığını söyleyen Alparslan Arslan, "Yakalanacağım boyutunda değildim. Allah diyorum, başka boyutta yaşıyorum" dedi.

"TÜRBAN KARARINDAN DOLAYI ÇOK KIZGINDIM"

Türban kararından dolayı çok kızgın olduğunu ifade eden Alparslan Arslan odaya girdiğinde sağ taraftakilere değil, sol taraftakilere ateş ettiğini anlattı. Türban kararını verenlere karşı kızgınlığının hala devam ettiğini sözlerine ekleyen Alparslan Arslan, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun, "Cebinde Kur’an olan şahıs ölmüş" sorusuna ise Guantanamo’daki kişilerin de tuvalete Kur’an attıklarını söyledi.

Danıştay saldırısında türban kararında muhalif kalan kadın üyenin de yaralandığının hatırlatılması üzerine Alparslan Arslan, "Kendisinden daha sonra kalben özür diledim" dedi.

Daha önce Glok kullanmadığını belirten Alparslan Arslan, "Silahı neden olay yerinde bırakmadın?" sorsunun ise "Aklıma gelmedi" diye yanıtladı.
Saldırı esnasında Danıştay binasında kendisine yardım eden kimsenin olmadığını ifade eden Alparslan Arslan’a, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun "Silahları 7 bin liraya aldığınızı söylüyorsunuz. Aylık gelirinizin ise 500 TL. Bu parayı nereden temin ettiniz" diye sordu.

Alparslan Arslan ise, "Para konuşmayı sevmiyorum. Para vardı. Şükürler olsun para gelirdi. Elimin altında 7 bin lira vardı" diye konuştu. Alparslan Arslan, Danıştay saldırısında da Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılmasına ilişkin kimsenin kendisini yönlendirmediğini söyledi.

"DERİN DEVLET OLSA, VELİ KÜÇÜK BURADA OLMAZDI"

Hakim Hasan Hüseyin Özese’nin "Türkiye’de derin devlet var mı?"sorusuna ise Alparslan Arslan, "Derin devlet olsa bunlar olmaz. Veli Küçük burada olmaz. Derin devlette İslam olması lazım" diye aynıt verdi.

Gazeteci Fehmi Koru’yu sevmediğini belirten Alparslan Arslan, Taha Kıvanç olarak okuduğu Fehmi Koru’nun abuk sabuk birşeyler yazdığını söyledi. Alparslan Arslan, "Orhan Pamuk’u sevmiyorsan ona sahip çıkmak lazım. Bu Fehmi Koru’ya yakışmıyor. Türk milleti Ermenilere karşı yüzde yüz değil de, yüzde 10 yanlış yaptı" dedi.

"BÖYLE BİR AİLEDE YOKUM"

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun, annesi Porsor Arslan’ın ifadesinde yer alan kendisi ile ilgili beyanlarını okumasına tepki gösteren Alparslan Arslan şunları söyledi:
"Bu bayan ve diğer şahıslarla ilgili birşey duymak istemiyorum. İnancı için kendisini feda etmeyen insanlardan uzağım. Evladı kavga etmesin diye her türlü şeye başvuran ailelerden uzağım. Eve kitlemenin anlamı yok. Benim annemin fakirlere karşı gözü yaşarmadı. Böyle bir ailede yokum. İslam inancı için gönülden fedakarlık yapmayan insanlarla yaşayamam."

"SADECE ÖLDÜRÜRÜM ZULM ETMEM"

Sedat Sami Haşıloğlu’nun, "İnançlı bir kişi olduğunuzu söylüyorsunuz, inançlı insanları nasıl öldürdünüz?" sorusuna ise Alparslan Arslan, "Sadece öldürürüm, zulüm etmem. Elimde imkan olsa Allah rızası için buradaki insanları yaşatmam" diyerek bağırarak, küfür etti.

’Gladyo nedir?’ sorusuna, ’Kılıç’ şeklinde cevap veren ve dünyanın hiç bir yerinde gladyo olmadığını öne süren Alparslan Arslan, Danıştay saldırısının ardından "İdris Arslan" olarak söz ettiği babası ve bazı avukat arkadaşlarının kendisine para yatıdığını söyledi. İstihbarat örgütleri adına çalışmadığını belirtten Alparslan Arslan, Türkiye’de bomba temin etmenin çok kolay olduğunu anlattı.

Glock marka silahı Danıştay saldırısından 4-5 ay önce Orhan Kadı isimli arkadaşından aldığını belirten Alparslan Arslan, hayatında problemler olduğunu bu nedenle silaha ihtiyacı olduğunu söyledi.

"YERYÜZÜNE İNELİM"

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, "Takdir Allah’ın diyorsun, Allah’ın emri var diyorsun. Allah’ın emri kısmını bir tarafa bırakıyoruz. Kul olarak, sizinle ilgili olan kısmı soruyorum" diye konuşunca Alparslan Arslan da " ’Allah’tan ayrılalım, yeryüzüne inelim’ diyorsunuz" diye konuştu.Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da "Evet yeryüzüne inelim" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!