Arsa mafyası operasyonu: Memurların da bulunduğu 10 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Arsa mafyası operasyonu: Memurların da bulunduğu 10 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2006 12:29

Kayseri'de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Ekiplerince sürdürülen operasyonda, sahte evrak düzenleyip başkalarının arsalarını üzerlerine geçirip satan 10 kişi yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları bir operasyonda, Melikgazi Tapu Müdürlüğünde memur olarak çalışan Ahmet Ö, Melikgazi Nüfus Müdürlüğünde memur olarak çalışan İsmail Ö. ve Sarıoğlan ilçesinde bir noterde görevli Hakan K'yi gözaltına aldılar.

Yapılan soruşturma sonucu, sahte evrak düzenleyerek başkalarına ait arsaları üzerlerine geçirip sattıkları belirlenen Fesih P, Suat Y, Naci G, Adnan E, Ferudun T, Ali A, Mustafa T. ve Tufan T. de gözaltına alındı.

Sanıkların, Talas ilçesinde Anayurt semtinde 250 bin avro değerindeki bir arsayı, sahte evrak düzenleyerek 170 bin avroya bir başkasına sattıkları ortaya çıkartıldı.

Örgütün, sahte evrak düzenleyip arsa satışından 1 milyon YTL haksız kazanç elde ettiğinin tahmin edildiği bildirildi.
Silah zoru ile senet imzalattıkları, haraç aldıkları, silahla adam yaraladıkları, oto kurşunladıkları ve dolandırıcılık yaptıkları da belirlenen 10 sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞ ADAMINDAN FOTOĞRAF ŞANTAJIYLA 40 BİN YTL...

Operasyon kapsamında, N.M. adlı bir iş adamının çıplak fotoğraflarını çekerek şantajla 40 bin YTL aldıkları belirlenen Eray Ç. ile Serami K. gözaltına alındı. Eray Ç. ile Serami K, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!