"Arkadaşımın kafasında yumurta patlattı"

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşımın kafasında yumurta patlattı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2013 10:39

Dün akşam Yekta Kopan'ın sunduğu 'Gece Gündüz' programına konuk olan Özge Özder, yaşadığı tatsız bir olayı canlı yayında anlattı.

Haberin Devamı

Teoman Kumbaracıbaşı ve Sultan EroÄŸlu ile 'Matmazel Juliet' oyununu sahnelediklerini söyleyen Özder,   Â

"Bugün beni çok şaşırtan bir şey oldu. Çok da sinirlerimi bozu. Bugün 1 Mart... 8 Mart Kadınlar Günü'ne az kaldı. Sürekli konuştuğumuz şeyler var bu ülkede. Mahalle baskısından konuşuyoruz. Kadına şiddetten konuşuyoruz. Kadının istediği şeyleri yapamamasından, kendi olamamasından konuşuyoruz. Ve eğitim seviyesi daha yüksek  ya da kadına bakış açısı daha yüksekte olan insanların daha farklı yaklaşacağını umarak konuşuyoruz. 'Biz böyle davranırsak, sokaktaki insan ne yapsın' diye düşünüyoruz genelde. Bugün benim oyuncu arkadaşım Sultan Ertuğrul'a bir saldırı oldu. Biz oyunu üç kişi oynuyoruz. Teoman Kumbaracıbaşı, ben ve Sultan Ertuğrul...Oyun iki kadın ve bir erkek arasında geçiyor. Oyunda, her oyunda olduğu kadar öpüşme sahnesi var. Sultan arkadaşımın da var böyle sahneleri. Yazıldığı kadardır. Ne fazlasıdır ne de azıdır. Bunu açıklamam çok abuk ama yine de açıklıyorum. Çünkü tiyatro sahnelerine bu ara çok fazla saldırı oluyor. Fakat beni asıl üzen şey bunun Sultan'ın ayrılmış olduğu sevgilisi olan, hepimizin tanıdığı ünlü oyuncu Ali Sürmeli'den bize gelmiş olması." dedi.

Haberin Devamı

Özge Özder, Yekta Kopan'ın "Bu saldırı oyun sırasında mı oldu" sorusuna ise;    Â

Biz bugün üçüncü defa sahneye çıktık. Ä°kinci oyunumuz galaydı. Kendisi galaya katıldı ve Mehmet Ergin'e bu sahnelerden dolayı duyduÄŸu rahatsızlığı iletti. Sultan'ı gerçekten çok üzecek bir takım cümleler söyledi. Hiç bir ÅŸey söylemedik ve olayı daha insancıl tarafımızla algıladık. Neyi eleÅŸtirdiÄŸini tam anlayamadani duygusallığına verdik. Bize bundan bir hafta önce kendisinin de içinde bulunduÄŸu 20 kiÅŸilik bir arkadaÅŸ grubuna bilet satışı olduÄŸu söylendi. Biz biliyorduk kendisinin geleceÄŸini, hiç bir önlem almadık 'buyursun gelsin' dedik. Ve arkadaÅŸlarıyla beraber bizi izlemeye geldiler. Kendisi oyunun belli bir bölümünde çıktı gitti. Biz onu tamamen gitti sandık. Oyunun sonunda diÄŸer arkadaÅŸların Sultan'ı yukarıya çağırmasına, 'Hadi gel tebrik edeceÄŸiz' demelerine uyduk ve yukarı çıktık. Fakat Ali Sürmeli bir yerden çıkarak daha önceden hazırlamış olduÄŸu yumurtaları herkesin gözü önünde oldukça ÅŸiddetli bir ÅŸekilde oyuncu arkadaşımın kafasında patlattı. Ve tüm bunlar sahnede öpüştü diye oldu. Orada seyirciler de vardı. Bizi onların gözü önünde çok küçük düşürdü. Ama ben herÅŸeyden önce kendisini küçük düşürdüğünü zannediyorum.Åžu an karakoldalar ve zabıt tutuluyor. Kadına ÅŸiddeti hep baÅŸkaları üzerinden konuÅŸurken bunu yapanın bir oyuncu olmasını aklım almıyor." diyerek yanıt verdi.           Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!