Arının soktuğu tuz kralı öldü

Güncelleme Tarihi:

Arının soktuğu tuz kralı öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bir zamanlar, radyo ve TV reklamlarındaki ‘‘Tuz, tuz, tuz... Billur Tuz...'' cıngılıyla Türk insanının belleğinde yer eden Billur Tuz'un Yönetim Kurulu Başkanı 51 yaşındaki ünlü işadamı Aldo Perahya, arı sokması sonucu kalbinin durması nedeniyle öldü.

Muğla koylarında tatilini geçiren ve Musevi cemaatinin sevilen simalarından olan, iki çocuk babası Aldo Perahya, ailesiyle birlikte kendisine ait ‘Zeymur Star' adlı motoryatıyla önceki gün saat 18.00 sıralarında Marmaris Karacasöğüt Köyü açıklarına geldi. Ardından da İngiliz Limanı'na demirledi. Perahya teknenin havuzluğunda dinlenirken, omuzundan arı soktu. Arının iğnesinin battığı bölge şişerken, Perahya önce aldırış etmedi. Ancak, daha önce kalp krizi geçirdiği bildirilen Perahya, 10 dakika sonra birdenbire fenalaştı ve göğsünde bir ağrı hissettiğini söyledi. Tekne mürettebatı, hemen karşılarındaki Turgut'un Yeri Restoran çalışanlarından, Perahya'yı acilen hastaneye götürmek için otomobil istedi. Perahya, restoran görevlilerinden birinin otomobiyle yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Marmaris Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne götürülürken, yolda yaşamını yitirdi. Hastanenin acil servis görevlisi Dr. Özcan Özkumova, şunları söyledi: ‘‘Hasta geldiğinde beyin fonksiyonu, kalbi ve dolaşım durmuştu, solunum yoktu. Suni solunum ve kalp masajı yaptık. Ancak, olay yerinden hastaneye gelinceye kadar yaklaşık bir saat geçmiş. Beyin en çok 5 ile 10 dakika dayanabilir. Bu nedenle yaşama döndüremedik. Hastayı getiren yakınlarının ifadesine göre, arı sokmasından hemen sonra fenalaşıp göğsünde ağrı meydana geldiğini söylemiş. Hastanın omuzunda tek bir arı iğnesi izi var. Alerjik yapılı bünyelerde, bal arısı sokması bile şok yaratıp kalpte ritm bozukluğuna yol açabilir, ölüme kadar gider. Bu gibi durumlarda hemen kalp masajı ve suni solunum yaptırılmalı.''

Turgut'un Yeri Restoran görevlileri ise ‘‘Tekne akşam üzeri geldi. Burası çok kalabalıktı. Aldo Bey karaya çıkıp yemek yiyecekti. Ancak, bir ara yattan telaşla geldiler, otomobil istediler. Daha sonra ölüm haberini duyduk'' dediler.

Perahya'nın cenazesi saat 18.00 sıralarında, görevliler tarafından ambulansla alınıp Dalaman Havaalanı'na götürüldü. Cenaze buradan da THY'nin saat 21.05 uçağıyla İstanbul'a gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!