Arınç: Vakıflara biz sahip çıktık

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Vakıflara biz sahip çıktık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 19:11

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Ecdadımızın bizlere bıraktığı binlerce vakıf eseri var. Geçmişte bunlar yıkıldı, yakıldı, satıldı, el değiştirdi. Nice medreseler, camiler, şarap evi haline getirildi, nicesinde dansöz oynatıldı. Ama çok şükür biz bunlara sahip çıktık” dedi.

Arınç, Bursa'nın İznik ilçesi girişinde kendisini karşılamak için toplananlarla konvoyla eşlik eden vatandaşlara seslendi.
Bülent Arınç, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri üçe, dörde, beşe katlayacaklarını söyledi. Türkiye ve Bursa'yı dolaştıkları zaman her yerde AK Parti'nin eserleriyle karşılaştıklarını ifade eden Arınç, yol üzerinde gördükleri okul, hastane, üniversite, yüksek okul, gölet ve barajların kendi dönemlerinde yapıldığını anlattı.

Arınç, kendilerinden önceki hükümetlerin de irili ufaklı hizmetler yaptığını dile getirerek, AK Parti hükümetinin hizmetlerinin “Allah razı olsun” denilecek cinsten olduğunu kaydetti.

Bütün hastaneleri birleştirdiklerini, herkese en iyi sağlık hizmetini sunduklarını ifade eden Arınç, “Hastaneye gidildiğinde iyi tedavi olunamaz, ameliyat edilemez, ilaç alınamazdı. Tomografi çekilecek, altı ay sonraya gün verilirdi. Ameliyat olunacak, sekiz ay sonraya gün verirlerdi. Eczanelerden ilaç alınamaz, bulunamazdı. Şimdi bütün hastanelerden en iyi hizmet alıyoruz. Milletin bize 'Allah razı olsun' dediği en önemli nokta sağlıktır” diye konuştu.

Arınç, ilaç fiyatında önemli oranda indirimler yaptırdıklarını vurgulayarak daha önce 100 liraya alınan ilacın bugün 30 liraya alınabildiğini söyledi.

Eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Arınç, “Anaokulundan üniversiteye kadar çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim alıyorlar. Bursa'da bir üniversite vardı, ikinci üniversiteyi açtık. Şimdi bir vakıf üniversitesi açılıyor. Yeni yüksek okullar, fakülteler açılacak. Eğer başarabilirse kazanabilirse İznik'in çocuğu Bursa'da Uludağ Üniversitesinde teknik ya da vakıf üniversitesinde eğitim görecek. 5 bin kişilik yurtlar yaptık. Kimseyi açıkta bırakmadık' diye konuştu.

“ÇOK ŞÜKÜR BİZ ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK, HESABINI VEREBİLEN İKTİDARIZ”

Bülent Arınç, İznik'in kendilerine güveninden ve sevgisinden emin olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Çok şükür alnımız açık, başımız dik, hesabını verebilen iktidarız. Kim bizden daha güzelini, daha fazlasını yapacağını söylüyorsa siz de ona inanıyorsanız serbestçe tercihinizi yapın. Ama bizim karşımızda muhalif partiler olarak seçime girenlerin geçmişte bıraktıkları olumlu bir hatırayı bulmak çok zor. Bizden önce koalisyon hükümeti vardı ANAP-DSP-MHP. En büyük eserleri 2001 ve 2002'de yaşadığımız krizler oldu. Türk parası pul oldu, herkes fakirleşti. Faizler arttı. İnsanlar, sattıklarının yerine koyamaz oldu. Sabah, öğle, akşam üç farklı fiyat ortaya çıktı. İnsanlar, kazandıklarını dövize yatırıyordu. En büyük eserleri bu oldu, ülke fakirleşti, yoksullaştı. Ama hamdolsun şimdi Türk lirasının değeri var. Enflasyon tek haneye indi, Türkiye yirmi sekiz yıldır ilk defa bütçesinde fazla verdi.”

VAKIF ESERLERİ

Basın ve yayın ile vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı olduğunu hatırlatan Arınç, şunları söyledi:
“Ecdadımızın bizlere bıraktığı binlerce vakıf eseri var. Geçmişte bunlar yıkıldı, yakıldı, satıldı, el değiştirdi. Nice medreseler, camiler şarap evi haline getirildi, nicesinde dansöz oynatıldı. Ama çok şükür biz bunlara sahip çıktık. 2003'ten bu yana 8.5 yılda 3 bin 500'den fazla cami, kervansaray, kümbet, imaret, han, hamam, tamir ettik. İznik'te de önemli eserleri restore ettik.”
Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşması sırasında kağıda yazılmış isteklerini aldığı vatandaşlara yanıtlar verdi.
Bir vatandaşın, “Afet zeytin paraları ne zaman ödenecek?” sorusuna Arınç, “Ödenecek, İznikliler hiç merak etmeyin. Şu anda 1.5 milyar lira destek ödeniyor” diye cevap verdi.
Arınç, bir vatandaşın “Fakülte ve üniversite istiyoruz” talebi üzerine ise “Ağanın eli tutulmaz. Maşallah İznik'e üniversite istiyor. İsteyenin bir yüzü be... Fakülte veya yüksek okula eyvallah ama üniversite işi biraz zor gibi. Üniversite kurmak kolay değil” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!