Arılar Kafkas'ı yemiş

Güncelleme Tarihi:

Arılar Kafkası yemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ardahan ve Iğdır gibi iki büyük ilçesi il olduktan sonra, göçün de vurduğu Kars'ın Ankara'ya göndereceği milletvekili sayısı, dörtten üçe düştü. ANAP, DYP, DSP, CHP, FP gibi 5 büyük partinin topu topu 3 milletvekili için mücadele ettiği ilde favori parti yok. Kars'ın gözü, 2000 yılına üç otelin daha hizmete gireceği, dünyanın en güzel kayak merkezlerinden Sarıkamış'ta. Havalimanı'na 40 dakika uzaktaki kayak merkezine gelecek turistin, Kars'ın bacasız sanayii olacağı inancı yaygın. Önümüzdeki yıl öğrenci kapasitesi 3700'e çıkması beklenen Kafkas Üniversitesi'nin öğrencileri de şimdiden şehrin çehresini değiştirmeye başlamış. Doğu Sınır Kapısı kapalı, Tiflis Demiryolu henüz bitmemiş olan Kars'ta, esnafın işleri durgun. 300 bin büyükbaş, 700 bin küçükbaş hayvan var ama et fiyatları karın doyurmuyor.

Ordu bölgesinden getirilen, uzun mesafe uçabilen savaşçı arılar, Kars'ın ünlü Kafkas Arısı'nın canını okumuş.

Nüfus 5 yılda 340 binden 323 bine düşmüş. Seçim nabzının düşük attığı Kars'ta, sonuçları nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan dört etnik grup belirleyecek. Zaten partiler de, adaylarını etnik gruplara göre ayarlamışlar.

Kars'ta seçim tahmini yapmak, loto da 6 tutturmak kadar zor. İpe en yakın görünen adaylar FP ile DYP. Üçüncülük için ANAP'la DSP'nin çekişmesi bekleniyor. Kars Belediyesi'nde üç aydır maaşları ödeyemeyen MHP'li Belediye Başkanı'na fazla şans tanınmıyor. CHP ve DSP, Kars Belediye Başkanlığı koltuğuna en yakın iki parti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!