‘Arı’lar, ANAP'la yollarını ayırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Arı’lar, ANAPla yollarını ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk siyasetine fikir üretmek, geleceğin genç politikacılarını hazırlamak ve ANAP'la birlikte çalışmak amacıyla 1994'te kurulan Arı Grubu, ay başında ‘Arı Hareketi’ adını aldı. Arılar, yeni yapılanma sürecinde bir vakıfla dernek kurdu ve ülke için gereken değişimi sağlayamayacağını düşündükleri ANAP ile ilişkiyi kopardı. Hareketin Başkanı Kemal Köprülü, başta ‘‘Ben de değişeceğim’’ diyen Mesut Yılmaz'a ve ANAP'a inandıklarını, ancak zamanla bunların doğru olmadığını gördüklerini söyledi. ‘‘ANAP ile yollarımız, 21'inci yüzyıla ülkeyi gerekli vizyonla taşımak istemediğinden dolayı ayrıldı’’ diyen Köprülü, arı şeklindeki logoyu değiştirdiklerini de belirtti. Organik bağ olmasa da var olan ANAP imajını silmek istediklerini anlatan Köprülü, kendisinin de parti üyeliğinden istifa edeceğini söyledi.

Köprülü, 500 üyesi olan Arı Hareketi'nin siyasi, başkanı olduğu Toplumsal Araştırmalar Vakfı'nın dış ilişkiler, Genel Direktörlüğünü Murat Bekdik'in yaptığı Arı Düşünce ve Toplumsal Gelişim Derneği'nin de yurtiçinde siyasal-sosyal-ekonomik alanlarda çalışma yapacağını belirtti. Köprülü uzun vadede neler yapabileceklerini ise şöyle anlattı:

‘‘İnsan hakkı, hukuk, demokraside herkes birleşir. Biz yeni anlayışın öncüsüyüz. Burada fikir önemli. Ekonomik, siyasi, sosyal transformasyonun yapılması gerekli. Bu bir değişim kültürü hareketi. Taraftar toplayacağız, yıllarca beraber olacağız, geniş halkalar oluşursa, o günkü şartlara göre parti kurulabilir ya da bir parti bunları kabul edebilir, gerekli çağdaş yapılanma sağlanabilir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!