ARFF memuru ne demek ve ARFF memuru ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

ARFF memuru ne demek ve ARFF memuru ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2020 12:56

ARFF memuru, KPSS tercih kılavuzunda ve çeşitli açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. ARFF memuru ne iş yapar ve nerelerde çalışır sorusu ile bu meslek hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi, araştırmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Peki, ARFF memuru nedir ve ne iş yapar? İşte, bu unvan ile karşılaşan pek çok kişinin merakla araştırdığı ARFF memuru nedir ve ne iş yapar sorusunun cevabı

Haberin Devamı

ARFF memuru isminin garip gelmesi dolayısıyla pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Normalde itfaiye memuru olarak bilinen bu pozisyon, aslında birçok farklılığı da içermektedir. İşte havalimanlarında görevli ARFF memuru ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:

a) En az 1.65 metre boyunda olmak.
b) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır)
c) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.
ç) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak.
d) "c" ve "ç" maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde AARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden "Sağlık Kurulu" raporu almış olmak.

Haberin Devamı

ARFF MEMURU NEDİR?

ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler.Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar. ARFF memurları, hem personel yasaları hem de Uluslararası Sivil Havacılıkla ilgili mevzuat açısından birçok vasıflarla donatılmak zorundadır. Üyesi bulundukları Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından belirli periyotlarla “uçuş güvenliği” açısından denetlenmektedir.Bu denetlemede esas alınan yegane kriter havalimanlarının uçuş güvenliği açısından uluslararası standartlara uygunluğudur. Uçuş güvenliğinin olmazsa olmaz koşullarından biri de ARFF teşkilanın yeterliliğidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!