Arefe günü oruç tutulur mu? İşte Diyanet bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Arefe günü oruç tutulur mu İşte Diyanet bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 08:48

Ramazan ayının son günlerine girerken "arefe günü oruç tutulur mu?" sorusu, birçok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılmasıyla başlamıştı. Bu mübarek ayın sonuna geldik. Pek çok vatandaş arefe günü oruç tutulup tutulmayacağını merak ediyor. Peki, arefe günü oruç tutulur mu?

Haberin Devamı

Ramazan ayı boyunca oruç ibadetlerini ellerinden geldiğince yerine getirmeye çaba gösteren vatandaşlar, bayramdan bir gün öncesi olan arefe günü oruç tutulup tutulmayacağını öğrenmek istiyor. 'Arefe günü oruç tutulur mu?' sorusuna internet üzerinden yanıt almak isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İşte, kapsamda ayrıntılar...

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü Ramazan ve Kurban bayramlarının ortak dini günleri arasında yer alıyor. Kurban Bayramı'nın arefe gününde oruç tutup tutmama konusu tartışılırken, Ramazan ayının son günü, Ramazan Bayramı'ndan bir önceki gün olan arefe gününde oruç tutmak gereklilikler arasında yer almaktadır.

Arefe, Bayramın müjdecisidir. Peygamberimiz, “ En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe günü yapılan duadır.” (Tirmizî, Dua, 8; Malik, Dua, 500) buyurmuşlardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!