Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

Arefe günü oruç tutulur mu Arefe günü tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 16:57

Arefe günü resmi tatil mi sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ramazan ayının son günü olan arefe, yarın karşılanacak. Tatil planı yapan vatandaşlar, arefe gününün resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Öte yandan, vatandaşlar, 'Arefe günü oruç tutulur mu?' sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tatil mi?

Haberin Devamı

Arefe günü tatil mi sorusu, milyonlarca kişinin merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Ramazan ayının son günü olan arefe günü oruç tutulur mu sorusuna cevap arayan birçok kişi, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, arefe günü tatil mi? İşte, 14 Haziran arefe günü oruç tutulur mu sorusu ve tatil olacak mı sorusunun cevabı...

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Arefe günü Ramazan ve Kurban bayramlarının ortak dini günleri arasında yer alıyor. Kurban Bayramı'nın arefe gününde oruç tutup tutmama konusu tartışılırken, Ramazan ayının son günü, Ramazan Bayramı'ndan bir önceki gün olan arefe gününde oruç tutmak gereklilikler arasında yer almaktadır.

Arefe, Bayramın müjdecisidir. Peygamberimiz, “ En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe günü yapılan duadır.” (Tirmizî, Dua, 8; Malik, Dua, 500) buyurmuşlardır.

Haberin Devamı

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN? 14 HAZİRAN TATİL Mİ OLACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın arefesi, 14 Haziran tarihine denk geliyor.

Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.

BAKMADAN GEÇME!