Arditti Dörtlüsü Aya İrini'de

Güncelleme Tarihi:

Arditti Dörtlüsü Aya İrinide
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2002 09:37

30'uncu Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bu akşam Arditti Dörtlüsü'nü ağırlıyor. Klasik bestecilerden çağdaşlara uzanan geniş repertuarıyla tanınan topluluk saat 19:30'dan itibaren Aya İrini'de müzikseverlerle birlikte olacak. Konser programı Dutilleux, Rihm, Ligeti ve Xenakis'in eserlerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

Arditti Dörtlüsü, çağdaş müzik ve erken 20. yüzyıl repertuvarındaki tutkulu ve teknik olarak mükemmeliğe ulaşan yorumuyla dünyada haklı bir üne kavuştu.

Topluluğun birinci kemancısı Irvine Arditti tarafından 1974'te kurulan dörtlü için günümüze kadar yapılan birçok beste, 20. yüzyıl repertuvarına önemli bir katkı yaptı.

Topluluğun ilk kez seslendirdiği Birtwistle, Cage, Carter, Dillon, Ferneyhough, Gubaidulina, Kagel, Kurtag, Ligeti, Nancarrow, Rihm, Stockhausen ve Xenakis gibi bestecilerin eserleri Arditti Topluluğu’nun geniş repertuvarı hakkında önemli bir fikir vermektedir. Bugüne kadar 100 kadar CD kaydı yapan dörtlü, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla aldığı ödüller arasında, Ernst con Siemens Müzik Ödülü (Haziran 1999) ve Elliot Carter’ın bestelerinden yaptığı kayıtlarla, çağdaş oda müziği kaydı dalında aldığı Gramophone Ödülü bulunuyor.
 
 
Solistler: Irvine Arditti (keman)
Graeme Jennings (keman)
Dov Scheindlin (viyola)
Rohan de Saram (viyolonsel)

Haberin Devamı

Konser programı
Dutilleux/Dörtlü "Ainsi la nuit"
Rihm/ Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.3 "Im Innersten"
Ligeti/ Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.2
Xenakis/Tetras

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!