Araştırmacı katil

Güncelleme Tarihi:

Araştırmacı katil
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2013 00:00

Gülşah öğretmeni takip edip memleketi Konya’da vurarak öldüren eski sevgilisi Hakan Başar’ın, cinayetten önce internetten alacağı cezayı ve ikinci el silah fiyatlarını araştırdığı belirlendi.

Haberin Devamı

Van Namık Kemal İlkokulu sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk (27), uzman çavuşluktan ayrılıp Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapan Hakan Başar (36) ile yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra geçen yıl ayrıldı. İddiaya göre Başar, bunun üzerine  yeniden birlikte olmak için Aktürk’ü tehdit etti. Aktürk’ün şikâyeti üzerine, Van Aile Mahkemesi ‘tedbir kararı’ verirken, Gülşah öğretmen, rapor alıp geçen yıl aralık ayında Konya’daki ailesinin yanına geldi.

PEŞİNDEN KONYA’YA

Gülşah öğretmenin peşini bırakmayan Başar önce Ankara’ya geldi. Burada kiraladığı otomobille 6 Aralık’ta Konya’ya ulaşan Başar, Aktürk’e mesaj atıp hesabına para yatıracağını söyledi. Aktürk, ATM’ye giderken Başar ile karşılaştı. Başar, Aktürk’e birlikte olma teklifinde bulundu. Gülşah öğretmen olumsuz yanıt verince, Başar, tabancayla ateş açtı. Sağ omuzundan yaralanan Aktürk yere yığılırken, “Beni kurtarın” diye bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Başar ikinci kez tabancasını ateşleyerek Aktürk’ü başından vurdu. Gülşah öğretmen ambulansta can verirken, kaçan Başar da kısa sürede yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ EL SİLAH FİYATLARI

Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanacak Başar’la ilgili savcılık soruşturmasında, bilgisayarı da incelendi. İncelemede Başar’ın, cinayet öncesi internetten alacağı hapis cezalarını, yeni ve ikinci el silah fiyatlarını, intihar yöntemlerini, ‘cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme’ tekniklerini, aşk için ölen insanlar, kadın cinayetleri gibi konuları araştırdığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!