Arap dünyasına 2'nci kadın büyükelçi

Güncelleme Tarihi:

Arap dünyasına 2nci kadın büyükelçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 01:47

Türkiye, son bir yıl içinde 2'nci kez bir Arap ülkesine kadın büyükelçi atadı. Sivil Havacılık Teşkilatı Daimi Temsilcisi Oya İnkaya, Türkiye'nin Doha (Katar) Büyükelçisi olarak atandı. Geçen yıl da Hilal Başkal, Türkiye'nin Manama (Bahreyn) Büyükelçisi olarak görevlendirilmişti.

Yeni büyükelçilik atamalarına ilişkin kararname, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Doha Büyükelçisi Uğur Ergun merkeze atanırken, Ergun'un yerine Oya İnkaya getirildi. İnkaya'nın yerine de merkezden Sadi Çalışlar atandı.

DTP'nin yeni lider adayı Washington Büyükelçiliği eski Müsteşarı Mehmet Ali Bayar'ın, Demirel Cumhurbaşkanı iken birlikte danışmanlık yaptığı Feridun Sinirlioğlu, dünyanın gündeminde ilk sırada bulunan İsrail'e atandı. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Ahmet Üzümcü, Brüksel'de NATO Daimi Temsilciliği'ne atanırken, yerine merkezden Feridun Sinirlioğlu getirildi. NATO Daimi Temsilcisi Onur Öymen merkeze çekildi.

Caz müziğine olan tutkusuyla bilinen ve bir zamanlar yakın arkadaşlarıyla hobi olarak ‘‘Jazz Triosu’’ kuran BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Murat Sungan merkez göreve atanırken, Sungan'ın yerine Ortadoğu Dairesi Genel Müdürü Türkekul Kurttekin atandı.

Köksal, Paris’ten merkeze dönüyor

Yeni kararnameyle Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal'ın merkeze dönmesi kesinleşti. Böylece Paris sefiresi, bir dönem beyaz perdenin unutulmaz yıldızı Filiz Akın da, artık Ankara'nın diplomatik davetlerinin misafiri olacak. Köksal'ın yerine Türkiye'nin İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Daimi Temsilcisi Uluç Özülker atandı. Özülker'in yerine de Büyükelçi Sencer Özsoy getirildi.

Diğer atamalar da şöyle:

Türkiye'nin Meksiko City (Meksika) Büyükelçisi Ergün Pelit merkeze, Mehmet Nuri Ezen Meksiko City'e,

Bounes Aires (Arjantin) Büyükelçisi Erhan Yiğitbaşoğlu merkeze dönerken, yerine Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Şükrü Tufan atandı.

Moskova Büyükelçisi Nabi Şensoy merkez göreve atanırken, yeni büyükelçi Müsteşar Yardımcısı Kurtuluş Taşkent oldu.

LJublana (Slovenya) Büyükelçisi Halil Akıncı merkeze, yerine Dışişleri Bakanlığı Müşaviri Balkan Kızıldeli atandı.

Minsk (Belarus) Büyükelçisi Şule Sosyal merkeze gelirken, Minsk Büyükelçiliğine, İslamabad (Pakistan) Büyükelçisi Ali Vural Öktem getirildi. Öktem'in yerine ise Kemal Gür İslamabad Büyükelçisi olarak atandı.

Tiflis (Gürcistan) Büyükelçisi Ahmet Burak Gürsel merkeze, Fatma Dicle Kopuz Tiflis'e.

Manila (Filipinler) Büyükelçisi Veka İnal merkez göreve atanırken, yerine Tanju Sümer getirildi.

Havana (Küba) Büyükelçisi Ataman Yalgın merkeze, yerine Kuzey Amerika Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Vefahan Ocak atandı.

Ulan Bator (Moğolistan) Büyükelçisi Mehmet Nuri Yıldırım merkeze geri döndü.

Zergün Korutürk Türkiye'nin Lizbon (Portekiz) Büyükelçiliğine getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!