Arakan nerede? Yangın sonrası Arakan'ın son durumu

Güncelleme Tarihi:

Arakan nerede Yangın sonrası Arakanın son durumu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2021 12:52

Bangladeş'te Arakanlı Müslüman mültecilerin kaldığı kamptaki yangında en az 15 kişi öldü. Birleşmiş Milletler, Bangladeş’te mültecilerin kaldığı Cox Bazar’daki kampta dün çıkan yangında 15 kişi öldüğünü, 400 kişiden ise haber alınamadığını bildirdi. Haberler ardından Arakan'ın konumu da bir kez daha gündeme geldi. Peki, Arakan nerede?

Haberin Devamı

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti. Arakan'daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet eylemleri başlatmıştı.

BM'ye göre, Ağustos 2017'den sonra Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 900 bine ulaştı.

Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtlamıştı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

ARAKAN NEREDE?

Haberin Devamı

Arakan Eyaleti resmî adıyla Rakhayn Eyaleti veya Rakhine Eyaleti, Myanmar'ın bir eyaletidir. Kuzeyinde Chin Eyaleti, doğusunda Magway Bölgesi ve Bago Bölgesi, doğusunda Ayeyarwady Bölgesi, batısında Bengal Körfezi, kuzeybatısında ise Bangladeş'in Chittagong İli bulunmaktadır. Eyaletin başkenti Sittwe şehridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!