Arafat terörü kınadı

Güncelleme Tarihi:

Arafat terörü kınadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2002 02:06

Filistin lideri Yaser Arafat, ABD'nin ‘‘Arafat intihar saldırılarını kınasın’’ baskılarına boyun eğdi. Arafat, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile görüşmesinin ertelenmesine neden olan başta Kudüs'teki intihar eylemi olmak üzere ‘‘sivillere yönelik tüm saldırıları’’ kınadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Yaser Arafat ile önceki gün yapacağı görüşmenin Kudüs'teki intihar saldırısı yüzünden ertelenmesinin ardından Filistin lideri Yaser Arafat, Washington'un baskıları üzerine terör eylemlerini kınadığını açıkladı. Bunun üzerine Powell, bugün Arafat ile görüşüyor.

Kudüs'te önceki gün meydana gelen 6 kişinin öldüğü, yaklaşık 70 kişinin yaralandığı intihar saldısının ardından Filistin lideri Yaser Arafat ile Powell'ın yapacağı görüşme ertelenmişti. ABD, Arafat'tan bu saldırıları kınaması için baskı yapmaya başlamış, ancak, Arafat ile görüşüp görüşmeme konusunda ABD Başkanı George Bush, inisyatifi Powell'a bırakmıştı.

Dün Arafat'ın Arapça yayınlanan açıklamasında, ‘‘İki taraftan da sivilleri hedef alan özellikle de dün (önceki gün) Kudüs'teki saldırıyı şiddetle kınıyoruz’’ dendi. Filistin liderinin ayrıca ‘‘İsrail işgalci güçlerinin Nablus, Cenin ve Beytüllahim'deki Doğuş Kilisesi'ndeki mültecilere yönelik katliam ve cinayetleri de kınadığı’’ ifade edildi.

Filistin Yönetimi'nin bu açıklaması üzerine ABD, bu açıklamanın öne sürdükleri şartlara uyup uymadığını araştırdıklarını açıkladı. Arafat'ın danışmanlarından Hasan Abdülrahman ise, Arafat'ın Powell ile işbirliği yapmak istediğini, Bush Yönetimi'nden de sivil Filistinliler'e yönelik İsrail askeri eylemlerini kınayan bir açıklama beklediğini belirtti.

Powell'ın dün görüştüğü Kudüs'teki Hıristiyan toplumu temsilcileri, ABD Dışişleri Bakanının kendilerin ‘‘Arafat ile mutlaka görüşeceğim’’ dediğini söylediler. Daha sonra da Filistin yetkilisi Saeb Erakat, görüşmenin bu sabah TSİ ile 10.00'da başlayacağını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!