Aradığınız okul tadilatta

Güncelleme Tarihi:

Aradığınız okul tadilatta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 02:37

İSTANBUL Sultanbeyli ilçesinde deprem güçlendirmesi için inşaat çalışmaları devam eden, işçilerin çalıştığı Türk Hava Kurumu Ortaokulu, Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav merkezi olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve sabah 09.30’da başlayan AÖL sınavı için okula gelen öğrenciler inşaat çalışmalarını görünce şok oldu. Ellerindeki sınav giriş belgelerinde okulun adı yazılı olan öğrenciler, kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. Okul yöneticileri ise öğrencilerin mağdur olmaması için 10 servis tahsis ederek yakınlarda bulunan TOKİ Adil Mahallesi İlkokulu’nda sınava girmelerini sağladı. Kapıda öğrencileri karşılayan okul yetkileri, adayları servislere bindirerek yakındaki sınava girecekleri okula gönderdi.
MAĞDUR ÖĞRENCİ YOK
Okul yetkilileri ise öğrencilere, telefon mesajıyla bilgi verildiğini savunarak şöyle konuştu: “Adaylar mağdur olmasın diye 10 servis konuldu. Araçla 5 dakika uzaklıktaki TOKİ Adil Mahallesi İlkokulu’nda sınava alıyoruz. Gelen öğrencileri oraya yönlendiriyoruz.”

Geç kalan adaya uzaklaştırma
GEÇEN yıl saat 10.00’da başlayan açık öğretim lisesi sınavları bu yıl yarım saat erkene alınıp 09.30’da başlayınca Adana’da birçok öğrenci geç kaldı. Giriş belgelerinin üzerinde sınav saatinin belirtilmesine rağmen saat 10.00’da okula gelen öğrenciler sınıflara alınmadı. Sınavın yapıldığı okula zorla girmek isteyen öğrenciler, polisler tarafından uzaklaştırıldı. mDHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!