Aracında bomba düzeneği bulundu! Birlikte yaşadığı kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Aracında bomba düzeneği bulundu Birlikte yaşadığı kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2022 09:32

Çorum'da H.A.D. adlı kadının park halindeki otomobiline yerleştirilen bomba düzeneği, bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Patlamada 3 araçta hasar oluştu. Düzeneği araca yerleştirdiği iddia edilen H.A.D.'nin dini nikahla birlikte yaşadığı kişi ile yardım ettiği öne sürülen arkadaşı gözaltına alındı.  

Haberin Devamı

Olay, saat 00.30 sıralarında, Ulukavak Mahallesi Sakarya 3'üncü Sokak'ta meydana geldi. Park halindeki otomobiline düzenek yerleştirildiğini fark eden H.A.D., durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde, otomobile bomba düzeneği yerleştirildiği tespit edildi.

Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, bölgedekileri uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanlarınca otomobilin altında bulunan düzenek güvenli alana alınarak fünye ile patlatıldı. Patlama sırasında 3 araçta ise hasar oluştu. İncelemede bomba düzeneğinin üzerinde pil ve bazı parça ile aparatlar bulundu. Parçalar incelenmek üzere polis merkezine götürülürken, otomobil sahibi H.A.D.'nin şikayeti üzerine geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

Aracında bomba düzeneği bulundu Birlikte yaşadığı kişi gözaltında

GÖZALTINA ALINDI

Bomba düzeneğini otomobile yerleştirdiği iddia edilen H.A.D.'nin dini nikahla birlikte yaşadığı kişi ile kendisine yardım ettiği öne sürülen arkadaşı gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor. 

'PET ŞİŞE SANDIM, PİL VE KABLOLARI GÖRÜNCE POLİSİ ARADIM'

Çorum’da, birlikte yaşadığı K.K. tarafından aracının altına bomba düzeneği yerleştirilen Hatun Demir, olayı anlattı. K.K. hakkında yakın zamanda uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen Demir, "Bana 'Eve dön' dedi. Ben dönmeyeceğimi söyledim. O zaman 'Sen bilirsin' dedi. 2 gündür evdeydim, dün akşam arkadaşımın evine gittim. Arkadaşıma giderken araçta hiçbir şey yoktu, dönerken kasise girdim ve araçtan ses gelmeye başladı sonra araçtan inip aşağı baktığımda bir şey gördüm şaşırdım. 'Eyvah bu normal bir şey değil' dedim. Önce pet şişe sandım ama çok ağırdı. Baktım üzerinde pil ve kablolar var, hemen polisi aradım” diye konuştu. 

‘UCUZ ATLATTIK’

Hatun Demir’in oturduğu apartmanın görevlisi Satılmış Karakuş ise "Gece yarısıydı polisler geldi, aracı incelediler ve sonra polis aracın altındakini patlattı. Şiddetli bir patlama oldu. 3 araç hasar gördü. Herkese geçmiş olsun, ucuz atlattık" dedi. 

Öte yandan aracın altına patlayıcı yerleştirdiği öne sürülen ve polis ekiplerince gözaltına K.K. ile ona yardım ettiği iddia edilen 1 kişinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Aracın altında ele geçirilen düzenek ise incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!