Araç muayeneleri ne zamana kadar yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Araç muayeneleri ne zamana kadar yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2020 13:41

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle araç muayene sürelerini uzattı. Bu gelişmenin ardından milyonlarca araç sahibinin tarih araştırmaları da hız kazandı. Araç sahipleri muayene için belirlenen son tarihin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, araç muayeneleri ne zamana kadar yapılacak?

Haberin Devamı

Corona virüsüne karşı alınan tedbirlerle evden çıkmayan vatandaşlar, araç muayenesi için belirlenen son sürenin ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Araç sahibi milyonlarca kişi, araç muayeneleri hakkında bir erteleme kararı alınıp alınmadığını merak ediyor. İşte, araç muayeneleri hakkında merak edilenler...

Bakanlığın "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle araç muayene süreleri yeniden düzenlendi.

Buna göre, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Kovid-19 salgını nedeniyle süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, söz konusu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içinde bu işlemi yaptırabilecek. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!