Arabaya atladı baskın yaptı

Güncelleme Tarihi:

Arabaya atladı baskın yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 00:00

Bakan Günay, yeni döneme kültür baskınlarıyla başladı. Kral Midas’ın tümülüsüne giren Günay, elektrik kesintisi nedeniyle mezarın jeneratör çalıştırılmadan karanlıkta bırakılmasına kızdı.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı görevine ikinci kez getirilen Ertuğrul Günay, geçtiğimiz cumartesi günü koruma almadan, kendi arabasının direksiyonuna geçerek Bolu’ya, pazar günü de Polatlı ve Sivrihisar’a gitti.
Bakan Günay, Polatlı’da Frigya Kralı Midas’ın tümülüsünü ziyaret etti. Tümülüse giden yolun karanlık olduğunu ve ziyaretçilerin kapıdan döndüğünü gören Bakan Günay, görevlilerden “Elektrikler kesildi” açıklamasını alması üzerine jeneratör olup olmadığını sordu.
Jeneratörün benzini bitmiş
Karanlık yolda fenerle ilerlerken jeneratörün benzininin bittiğini öğrenen Günay, görevlilere sinirlendi. 15 dakika içinde jeneratöre benzin konularak tümülüs aydınlatıldı.
Sivrihisar’a da giden Bakan Günay, 1881’de inşa edilen, “Balkanlar’ın en büyük kilisesi” olarak tanımlanan Ermeni Kilisesi’ni gezdi. Sivrihisar’a 26 kilometre uzaklıkta Hortu Köyü’ndeki Nasreddin Hoca’nın evine de giden Bakan Günay, burada da evin restorasyonundan ve çevre düzenlemesinden hoşnut olmadı.
Parayı veren düdüğü çalar
Evin direklerini göstererek “Ne bu? İmalata bakar mısın? Daha bir senelik direk! Midas’ın mezarına gittim 3 bin yıllık yapı. Bunlar çürüyor, akıyor. Kullanılan malzeme kötü çam. Bunları böyle kabul etmem” diyen Günay, Nasreddin Hoca’nın sözüne atıfta da bulunarak şu eleştirileri yöneltti: “Parayı veren düdüğü çalar. Parayı ben veriyorsam düdük elimde. Arkadaşlar yaptığımız işi doğru yapacağız, bir kerede yapacağız. Arkamızdan iki sene sonra millet ‘Bunu kim yaptırmış, Allah belasını versin’ demesin. Bu milletin parasını kullanıyoruz, milletin parasını çarçur etmek kimsenin hakkı değil.”

Haberin Devamı

Sokakların orkestrası

8 VE 9 Ağustos’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde konser verecek olan Simon Bolivar Venezuela Gençlik Orkestrası, ‘El Sistema’ adı verilen sistem sayesinde sokak çetelerinden, uyuşturucudan ve şiddetten kurtarılıp topluma ve müziğe kazandırılan yüz binlerce gençten oluşuyor. 70’lerde uygulamaya konulan bu sistem, yoksul çocuklara elini uzatıyor ve Venezuela örneğinde görüldüğü gibi bunu da başarmış. Sistemin işlediğini gören çok ülke ise ‘El Sistema’yı kendi şartlarına uygun hale getirebilmek için çaba sarf ediyor.
Yüzbinler ‘insan’ oluyor
Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Şefi Cem Mansur’un sözleriyle söylemek gerekirse, “Tabii ki hiçbir ülkenin yüz binlerce profesyonel müzisyene ihtiyacı yok. Sistem sayesinde yüz binlerin tümü belki müzisyen olmuyor, ama çok daha önemlisi,
‘insan’ oluyorlar.” / Sefa KAPLAN

Haberin Devamı

Bu da Balonlisa

ABD’nin New York eyaletinde yaşayan sanatçı Larry Moss (40), tanınmış eserleri farklı bir yolla yeniden oluşturmaya karar verdi. Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sından, Botticelli’nin Venüs’ün Doğuşu’na kadar birçok eseri balonlarla yapan Moss ‘Airigami’ adını verdiği bu eğlenceli çalışması için “Farklı bir yoldan gidip, çok hafif ve esprili bir şey yapmak istedim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!