Apo, zekâ özürlü

Güncelleme Tarihi:

Apo, zekâ özürlü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Peşpeşe büyük kayıplar veren PKK dağılma noktasına gelirken, örgüt yöneticileri birbirlerine düştü. Apo'nun, ‘‘eşek türü’’, ‘‘aşağılıklar’’ diye hakaretler yağdırdığı komutanlarından Şemdin Sakık, ‘‘Evet, örgüt çöktü. Ama bunun sorumlusu zihinsel özürlü Apo'dur’’ dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurtiçinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarla PKK'lılar kıpırdayamaz hale gelirken, örgüt yönetiminde kavga çıktı. Yenilginin faturasını, dağlara sürdüğü örgüt sorumlularına çıkarmak için elini çabuk tutan Abdullah Öcalan'ın ‘‘Örgüt çöktü’’ mesajına, PKK'nın üst düzey yöneticileri yanıt verdi. Apo'ya ilk isyan, daha önce Suriye'ye çağırıp iki kez yargıladığı PKK Merkez Komitesi üyesi Şemdin Sakık'tan geldi. Sakık, kendisine bağlı teröristlere ulaştırdığı bildiride örgütün dağılma noktasına geldiğini kabul etti, ancak bunun sorumlusunun Öcalan olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin Tunceli ve Bingöl'ün kırsal alanında yaptığı son operasyonlarda ele geçen ‘‘Şemdin Sakık’’ imzalı bildiride şöyle denildi:

‘‘Arkadaşlar, Abdullah Öcalan'ın örgütle ilgili üst üste yaptığı ve birbirinden çelişkili açıklamaları ile şoke oldum. Örgüt lideri, PKK'nın çöktüğünü resmen ilan ediyor. Doğrudur. PKK, 5 yıl önceki gücünü büyük ölçüde kaybetmiştir. Örgüt bir mum gibi eriyerek, hem eleman, hem de lojistik destek yönünden tükenme noktasına gelmiştir. Örgütün çökme noktasına gelmesinde en büyük etken, Abdullah Öcalan'ın zihinsel özürlü oluşudur. Eleman, silah ve lojistik destek yönünden böylesine güçlü bir örgütü sen- ben kavgası ile bitirmiştir. PKK, eylem yapmak yerine köşe bucak kaçmaya çalışıyor. Eğer sağlığım elvermiş olsaydı ilk işim Apo'yu PKK'nın başından uzaklaştırmak olacaktı.’’

PKK CELLADI

PKK'nın Türkiye içindeki en üst sorumlusu olan ve örgüt içinde acımasız eylemlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak tanınan Şemdin Sakık, 1984'ten bu yana örgüt içinde bulunuyor. Bingöl'de 1993 yılı mayıs ayında silahsız 33 askerin şehit edildiği saldırının planlayıcısı ve uygulayıcısı olan ve ‘‘PKK Celladı’’ diye bilinen Sakık, doğum yeri olan Muş ile birlikte, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Tunceli bölgeleri'nde uzun yıllar örgüt sorumluluğu yaptı. Son dönemlerde böbreklerinden rahatsız olduğu için bölgeyi terkettiği istihbarat birimlerince belirlenen Sakık, bundan bir süre önce de Erzincan- Tunceli arasındaki Munzur Dağları'nı örgüt için 'Türkiye'deki Bekaa Vadisi'ne çevirme planını uygulamış, ancak başarısız olmuştu.

Apo'dan adamlarına: Aşağılık yaratıklar

Abdullah Öcalan, son dönemdeki başarısızlıkların sorumluluğunu, dağda ölüme gönderdiği kadrolara yükledi. Apo, örgüte gönderdiği talimatların yanında örgütün yayın organlarındaki yazılarında komutanlar için şunları söyledi:

Büyük imkanlara rağmen komutanların büyük kısmı başbelası.

O kadar silah yolladık ki, hepsini kaptırdılar. Bu, adam ve imkan yutma zihniyetidir. Eylemdeki tüm adresleri düşmana kaptırdılar. Yüzlerce silah, roketatar, bomba ve paraları adeta düşmana hediye ettiler.

Bir yemek, bir çay uğruna grubu imhaya götürüyorlar. Böyle komutanı kulağından tutup çivilerler.

Yöneticilerim 'guguk kuşu' gibi. Çoğu konuşmasını beceremiyor.

Adam altına ederken gösterdiği dikkati, silahına göstermezse, ben ne yapayım. İşte gerilla grupları aylarca dolaşıyor ve bir bakıyorsun (kurbanlık koyun) gibi düşmanın sürekli ağı içinde bitiyorlar.

Bu noktada sülalelere, ana babalara da yüklenmek istiyorum. Ama bir bakıyorum ki, bu da yetmez, hatta fiziksel kalıntılara yüklenmek istiyorum. Serseri, ayyaş, kendini yitirmiş tip...

Aşağılık yaratıklar, bu biçimde saflarınızdan gitseler on tanemizi de uykuda vursalar, memnun olurum. İğreniyorum onlardan. Hayvan gibi yemek içmekten başka birşey bilmeyenlerin yeri olamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!