Apo, PKK'lılara ‘teslim ol’ diyecek

Güncelleme Tarihi:

Apo, PKKlılara ‘teslim ol’ diyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, dağdaki teröristlere ‘teslim olun’ çağrısında bulunacağı açıklandı.

Öcalan'ın kendi arzusuyla bir video kaset doldurup teröristlere hitap etmek istediği, bunun için çalışmalara başladığı belirtildi. İddiaya göre Apo, dolduracağı kasette okumak üzere iki sayfalık bir metin yazıp hazırladı. Apo bu metinde, PKK'lıların Türk adaletine güvenip teslim olmaları çağrısında bulunacak. Yetkililer bu konuda açıklamalarda bulunmazken, Öcalan'ın ‘teslim olun’ çağrısını içeren kağıtların, dağdaki teröristlere uçaklarla dağıtılacağı bildirildi.

Gözlerini kırpmadan asker ve vatandaşlarımızı katleden PKK'lı militanlara çağrıda bulunacak olan Öcalan'ın bu mesajının örgütte etkili olacağı kaydediliyor. Apo'nun kardeşi Osman Öcalan ile Cemil Bayık arasındaki liderlik kavgası nedeniyle, zayıflayan örgüt içi disiplinin de bu çözülmeye katkıda bulunacağı bildirildi.

TASFİYE BEKLENTİSİ

Öcalan'ın, yakalandıktan hemen sonra Türkiye'ye getirilirken uçakta söylediği ‘‘Türkiye'ye hizmet etmeye hazırım’’ sözlerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Emniyet yetkilileri, bu sözlerin Apo'nun pişmanlığına kanıt olduğunu ileri sürdüler.

Bu arada Apo'nun teslim olduktan hemen sonra örgütün tasfiyesine yol açabilecek ‘teslim ol’ çağrısında bulunmasının örgütte büyük bir panik yaratacağı bildirilirken, örgütün PKK'dan ayrılmak isteyen teröristlere karşı şiddet eylemlerine yönelebileceği kaydediliyor.

Öte yandan Apo'nun bu kaseti doldurarak iki amacı gerçekleştirmek istediği de ileri sürüldü. Buna göre Apo, bu kasetle bir yandan Türkiye'yi barışçı amaçlar güttüğüne ikna etmeye; diğer yandan da, Avrupa'ya savaşı bıraktığı, taraftarlarını dağdan indirmeye çalıştığı mesajını vererek destek arayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!