Apartman depolarında temizlik

Güncelleme Tarihi:

Apartman depolarında temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hamidiye AŞ, İSKİ ile ortak yürüttüğü çalışmayla isteyenlerin apartman depolarını temizliyor. Sağlıklı su kullanabilmek için depoların 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden Hamidiye Kaynak Suları AŞ, İSKİ ile ortaklaşa sürdürdüğü bir çalışmayla apartmanların su depolarını temizliyor.

Hamidiye AŞ depoların dezenfeksiyonu için uzman ekipler oluşturarak şehrin dört ayrı yerinde bu iş için şeflikler kurdu.

Uzun süre temizlenmeyen depolarda çamurlaşma, dökülme ve parçalanma oluyor. Böylece su bozuluyor. Uzun süre temizlenmemiş depolarda plastik, paslanmış demir, tahta parçaları gibi cisimlere rastlanıyor. Depolarda kirlilik artarsa, enfeksiyon hastalıklarına yol açan bakteriler ürüyebiliyor.

Esas işi şişelenmiş su üretip satmak olan ve 1979 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hamidiye AŞ, su depolarının temizliği işine bir yıl önce başladı. İSKİ ile birlikte çalışan şirket, öncelikle İstanbul'daki okul, cezaevi, hastane, otel gibi büyük kamu binalarında çalıştı. Sonra da apartman depolarını temizlemeye başladı. Hamidiye AŞ Genel Müdürü Arif Dağlar, su depolarının sağlıklı kullanılabilmesi için 6 ayda bir dezenfekte edilmesi gerektiğini söylüyor.

Genellikle apartman depolarını kapıcılar temizliyor. Ancak uzman olmadıkları için temizliği gerektiği gibi yapamıyor ya da uygun olmayan temizlik maddesi kullanabiliyorlar.

Apartman depolarını temizletmek isteyenler şu telefonlara başvurabiliyor: Aksaray: 0212-589 67 49. Merter: 0212-561 05 50. Levent: 0212-278 35 67. Kadıköy: 0216-418 00 70.

İsteyenler bir randevi alıyor. Sonra depolarındaki suyu hidroforun en son noktasına kadar tüketiyor.

Gelen ekip klor komperatörü ile deponun kirliliğini saptıyor, fiziksel temizliği yapıyor ve natriyum hipoklorid ile denefeksiyonu sağlıyor.

Depo aydınlatılarak hava sirkülasyonu sağlanıyor.

Fazla su dalgıç pompasıyla atılıyor.

Depoya inen elemanlar 150 bar basınçla su basan bir su kompresörüyle duvarları temizliyor.

Depunun dibindeki demir oksitler, kum, çakıl vb. tortular çıkarılıyor.

Depo durulanıyor. Su alınıyor. HCIO4 ekleniyor.

Elemanlar yüksek klorlu suyu bütün yüzeylere temas ettiriyor, bir süre bekliyor, sonra bu su dalgıç pompasıyla atılıyor.

Depoya şebeke suyu alınırken tekrar klor kontrolü yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!