AP, Avrupa Komisyonu'ndan 'Türkiye tavsiyesi' bekiyor

Güncelleme Tarihi:

AP, Avrupa Komisyonundan Türkiye tavsiyesi bekiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 11:57

Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu tarafından hazırlanan bir raporda, AB Komisyonu'ndan, Aralık ayında düzenlenecek zirve öncesinde, Türkiye ile sürdürülen müzakerelerin geleceği konusunda tavsiyede bulunması istendi.

Haberin Devamı

Raporda, "Türkiye dikkati çekilen sorunların giderilmesi için önemli sorumluluk üstlenmediği takdirde, AB Komisyonu, müzakerelerin nasıl yürütüleceği konusunda Aralık zirvesinden önce açık bir tavsiyede bulunsun" ifadesi kullanıldı. İngilizce yayımlanan raporun, AB'deki diğer çalışma dillerine çevrilmesi yetişmediği gerekçesiyle oylaması, Brüksel'deki toplantılara bırakıldı.

AP raporunda, AB Komisyonu'nun geçen hafta yayımladığı raporun, "Türkiye'deki reform süreciyle ilgili eksiklikleri açık bir biçimde gündeme getirdiği" belirtiliyor.

Türkiye'nin, Gümrük Birliğinin 25 ülkeyi kapsayacak şekilde uygulamasını öngören ek protokolün gereklerini yerine getirmesi çağrısında bulunulan raporda, Türkiye'nin bu konudaki sorumluluklarını 2006 yılı sonuna kadar yerine getirmesi gerektiği iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!