AÖL sınav giriş belgesi ne zaman hangi gün açıklanacak? AÖL giriş belgesi sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav giriş belgesi ne zaman hangi gün açıklanacak AÖL giriş belgesi sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 18:48

8-9 Aralık tarihlerinde AÖL 1. dönem sınavlarına katılım sağlayacak AÖL öğrencileri, sınav giriş yerlerini görebilecekleri sınav giriş belgelerinin ne zaman erişime açılacağını öğrenmek istiyor. Peki, AÖL sınav yerleri belli oldu mu? Açık lise sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Haberin Devamı

AÖL öğrenci giriş ekranı ile sınav giriş yerleri hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilerin araştırması devam ediyor. Kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan duyuruya kilitlenen öğrenciler, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arıyor. İşte, sınav giriş belgesi için beklenti devam ederken merak edilen hangi kitaplardan sorumlu olunacak sorusunun cevabı..

KİM HANGİ KİTAPTAN SORUMLU OLACAK?

Sınava girecekleri seçmeli dersler için hangi kitaplardan sorumlu olacaklarını merak eden öğrenciler için AÖL'den açıklama geldi. Ders kodlarına göre hangi derslerden sorumlu olunacağını duyuran Açıköğretim Lisesi, bu detayı öğrencilerle paylaştı.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ VE BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 yılının son Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı, 8-9 Aralık tarihinde yurt genelinde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, sınava girecek olan adaylar için giriş yerlerini ise bu hafta içerisinde erişime açacak. AÖL sınav giriş belgeleri, geçtiğimiz dönemlerde sınavın gerçekleştirileceği hafta içerisinde açıklanmıştı. Belgelerin bu yıl da haftanın ilk günleri itibariyle erişime açılacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE ÇIKMIŞ SORULARLA KENDİNİZİ SINAYIN

Sınava girecek olan öğrenciler için çevrimiçi test imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı, sınav öncesinde öğrencilerin kendisini sınamalarına imkan tanıyacak. Daha önceki Açık Öğretim Okulları sınavlarında çıkmış sorulardan oluşan testler, çevrimiçi testler bünyesindeki derslerin listesi "DERS SEÇ" bölümünde listelenmektedir.

Öncelikle hangi dersten test çözmek istiyorsanız o dersi seçip "DEVAM" butonuna tıklayınız. Seçilen dersin bünyesinde, kaç tane test varsa "TEST SEÇ" bülümünde listelenecektir. "TEST SEÇ" bölümündeki testlerden bir tanesini seçip "DEVAM" butonuna tıklayınız. Daha sonra oluşan butona tıkayıp testi başlatabilirsiniz. Testi bitirmek için sayfanın sonundaki "TESTİ BİTİR" butonuna tıklayıp, testin değerlendirmesini gelen sayfanın altında görebilirsiniz. 

TEST ÇÖZMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Not: Şu an Milli Eğitim Bakanlığı'nın test sistemi güncellenmektedir. Bu işlem tamamlandıktan sonra testlere ulaşabilirsiniz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!