AÖL sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? MEB AÖL sonuçları için tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak MEB AÖL sonuçları için tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 19:28

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde gerçekleştirdiği AÖL sınavlarının ardından gözler sonuç aşamasına çevrildi. Toplam 3 oturumda gerçekleştirilen sınav sürecinin ardından adaylar, AÖL sınav sonuçları için sorgulamalarına başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen açıklama süreci hakkında tarih detayları

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları, tamamlanan oturumlar ardından merak konusu oldu. 2018/1 ismiyle Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirilen AÖL sınavı, sonuçları ile sorgulanmaya başlandı. Peki, 2018/1 AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 3 oturumda gerçekleştirilen o sınav hakkında bazı bilgiler

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8-9 Aralık tarihinde birçok sınav merkezinde gerçekleştirilen AÖL sınavlarının ardından gözler sonuç takvimine çevrildi. Sınav takvimi "İş takvimi güncelleme sebebi" ile şu an kullanımda olmayan AÖL sonuçlarının, geçtiğimiz yılın takvimi göz önünde bulundurulduğunda sonuçların 25 Aralık tarihinde erişime açılacağı söylenebilir.

CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

08 - 09 Aralık 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2018-1. Dönem sınavlarının bugünkü oturumları tamamlandı. Sınava katılım sağlayan öğrenciler şimdi AÖL'den gelecek haberlere odaklandı.

Haberin Devamı

AÖL soru ve cevapları henüz yayınlanmadı. Kurum "http://aol.meb.gov.tr/" adresi üzerinden soru ve cevapları yayımlanacak, beklenen duyuru yapılır yapılmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

KARARLI OLUN, ZAMANI VERİMLİ KULLANIN
Cihan Yeşilyurt (Rehberlik Koordinatörü): Başarı için gerçekçi hedefler koyun, kararlı olun ve zamanı verimli kullanın. Günü iyi planlayınca dinlenmeye de vaktiniz kalır. Her akşam, günün değerlendirmesini yapın. Böylece denetim mekanizması geliştirebilirsiniz, suçluluk duygusu ile stres de azalır. Stres, denetimi kaybedince yaşanır. Dersin başında kaç saat geçirdiğinizden çok, nasıl geçirdiğiniz önemli. Öğretmeni dikkatli dinleyin. Aynı gün tekrar yapın. Konuyu anlamadan soru çözmeyin.

Önce çözümlü sorulardan çalışmaya başlayın. Derslere karşı önyargıdan kurtulun. Genellikle sayısalcılar fizik; eşit ağırlık ve sözelcilerse matematik ile geometriye karşı önyargılı. Bir derse çalışmaktan vazgeçtiğinizde, diğer adaylara karşı puan kaybınızın olacağını unutmayın. Sayısal derslerde konular birbirinin devamı, sırayla çalışın. Ezberlemeyin, temel kavramları öğrenin. Sözel dersler kolay öğrenilir, çabuk unutulur. Bu yüzden sık tekrar yapın. Ayrıca bu soruları yanıtlarken kendi düşünce ve yargılarınızdan uzak durun. Sorunun içeriğine ve ne istediğine göre yanıtlayın.

Haberin Devamı

Çok kolay soruların yararı olmaz. Zor gelen konuları küçük parçalara bölerek çalışın. Böylelikle parçaları öğrendiğinizde, konunun bütününü de anlamış olacaksınız. Deneme sınavı çözerken mutlaka zaman tutun, tuvaleti bahane edip ara vermeyin. Yoksa gerçek sınavda zaman problemi yaşama olasılığınız fazla olur.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!