AÖL II. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL II. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 11:26

AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavlarının üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. Lise eğitimini açıktan tamamlamaya çalışan öğrencilerin girdiği AÖL II. dönem sınavlarının sonuç tarihi telafi oturumları nedeniyle değişti. Bir yandan kayıt yenileme sürecini kaçırmamaya çalışan öğrenciler bir yandan da sonuç tarihini araştırıyor. Peki AÖL II. Dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖL (Açıköğretim Lisesi) II. Dönem oturumlarının tamamlanması ardından gözler sonuçlara çevrildi. Bu yıl ilk kez uygulanan telafi sınavı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018 iş takviminde değişikliğe gidildi, AÖL sonuçlarının tarihi değişti. Açık lise telafi sınavları 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılmıştı. Peki AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB yeni bir duyuru yaptı mı? İşte son durum!

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde gerçekleştirilen II. dönem sınavı ve yaşanan teknik sorunlar nedeniyle 21 Nisan'da yapılan telafi sınavı sonuçlarının halen açıklanmaması AÖL öğrencilerini meraklandırıyor. Sınavdan geçer not alıp almadıklarını merak eden öğrenciler, AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor.

Haberin Devamı

AÖL II. dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yaptığı duyuruya göre 20 Nisan 2018'de açıklanacaktı. Ancak 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlarda meydana gelen bir hatadan dolayı 21 Nisan'da bir telafi sınavı yapılmıştı. Sonuçların açıklanma tarihi bu sebepten dolayı henüz açıklanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Nisan'da AÖL II. dönem sınavı ve telafi sınavına ait soru ve cevap anahtarını yayınlamasının ardından, sınav sonuçlarının da kısa bir süre içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu konu hakkında bir açıklama olması halinde, haberimizden okuyabilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu sene itibariyle AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihlerinin 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacağı ve 14 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceği AÖL iş takviminde açıklanmıştı. Ancak AÖL II. dönem sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması sebebiyle kayıt işlemlerine başlanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, AÖL II. dönem sınavının sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından III. dönem kayıt yenileme işlemleri en kısa sürede başlatılacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden AÖL öğrencilerine duyurulacaktır.

AÖL SINAVI CEVAP ANAHTARI 

AÖL soruları ve cevapları, sınavın tamamlanmasının ardından öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyordu. MEB, AÖL 2. dönem soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen AÖL 2. dönem telafi sınavına ait soru ve cevaplar MEB tarafından açıklandı. Söz konusu sınav ait soru ve cevapların yayınlanmasının ardından, öğrenciler araştırmalarına hız kazandırdı.

Haberin Devamı

AÖL 2. DÖNEM SINAVI CEVAP ANAHTARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL 2. DÖNEM TELAFİ SINAVI CEVAP ANAHTARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!