AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Cevap anahtarı yayımlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Cevap anahtarı yayımlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2019 07:10

Lise öğrenimlerine MEB'in Açık Öğretim Lisesi (AÖL), devam eden on binlerce öğrenci, geçtiğimiz hafta sonu katılım gösterdikleri sınavın sonuçlarına kilitlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. dönem sonu sınavının ardından mayıs ayında kayıt yenileme işlemini gerçekleştirecek olan öğrenciler, Açık Öğretim Lisesinin yapacağı duyurulara kilitlendi. İşte, AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bazı bilgiler...

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları için öğrencilerin araştırması devam ederken, bir yandan da sorular ve cevaplar merak konusu oldu. Binlerce kişinin katılım sağladığı AÖL sınavlarının ardından sorular ve cevapları görüntülemek isteyen birçok vatandaş, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ile birlikte sorular ve cevaplar ne zaman yayımlanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6-7 Nisan tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen sınavların ardından öğrenciler, MEB'in yapacağı açıklamaya kilitlenmişti. Bakanlık, resmi iş takvimi aracılığıyla 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi 30 Nisan olarak duyurdu.

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN? 

Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2018-2019 eğitim öğretimin döneminin 3. dönem kayıt işlemi, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ders seçme ekranı ise 2 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Sonraki sınavın giriş yerleri ise 3 Temmuz tarihinde görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

3. DÖNEM SINAVLARI TEMMUZ'DA 

Öğrenciler, kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerini yaptığı 3. dönem sınavlarına 6-7 Temmuz tarihlerinde girecek. Bu sınavın sonuçları ise 1 Ağustos'ta yayımlanacak. 

 

BAKMADAN GEÇME!