AÖL sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav yerleri ne zaman açıklanacak Sınav giriş belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 18:14

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem oturumları bu yıl 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Sınava kısa bir süre kalması nedeniyle hazırlıklarını hızlandıran öğrenciler, bir yandan da sınav yerleri bilgisini de içeren AÖL sınav giriş belgelerinde. Sınav giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 'http://aol.meb.gov.tr/' sitesi üzerinden takip ediliyor. Peki AÖL sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde birçok lokasyonda gerçekleştirilecek olan sınava katılım sağlamak isteyen öğrenciler, AÖL sınav giriş yerleri için detayları sorguluyor. Peki, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, sınava gireceği yeri öğrenecekleri AÖL sınav giriş yerleri hakkında detaylı bilgiler

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

AÖL sınav giriş belgesi, Açıköğretim Lisesi internet sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Bu belgelerin erişime açılması, sınavdan kısa bir süre önce gerçekleşmektedir. 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınav giriş belgelerinin çarşamba gününe kadar açıklanması bekleniyor.

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE ÇIKMIŞ SORULARLA KENDİNİZİ SINAYIN

Sınava girecek olan öğrenciler için çevrimiçi test imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı, sınav öncesinde öğrencilerin kendisini sınamalarına imkan tanıyacak. Daha önceki Açık Öğretim Okulları sınavlarında çıkmış sorulardan oluşan testler, çevrimiçi testler bünyesindeki derslerin listesi "DERS SEÇ" bölümünde listelenmektedir.

Haberin Devamı

Öncelikle hangi dersten test çözmek istiyorsanız o dersi seçip "DEVAM" butonuna tıklayınız. Seçilen dersin bünyesinde, kaç tane test varsa "TEST SEÇ" bülümünde listelenecektir. "TEST SEÇ" bölümündeki testlerden bir tanesini seçip "DEVAM" butonuna tıklayınız. Daha sonra oluşan butona tıkayıp testi başlatabilirsiniz. Testi bitirmek için sayfanın sonundaki "TESTİ BİTİR" butonuna tıklayıp, testin değerlendirmesini gelen sayfanın altında görebilirsiniz. 

TEST ÇÖZMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KKTC'DE SINAVA GİRECEKLER İÇİN MEB'DEN UYARI

9-10 Aralık tarihinde Türkiye ile birlikte KKTC'de de düzenlenecek olan AÖL sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Sınav saatlerinin Türkiye'ye göre değişkenlik göstereceğini açıklayan MEB, 9 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 1. oturumun saat 08.30'da, 2. oturumun ise 13.00'da gerçekleşeceğini açıkladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan 3.oturum ise sabah saat 08.30'da başlayacak. 

AÖO (AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULU) SINAV YERLERİ DUYURULDU MU?

Haberin Devamı

Sınavlar 2 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacak.

I. Oturum 9 Aralık 2017 Cumartesi 09.30

II. Oturum 9 Aralık 2017 Cumartesi 14.00

Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

BAKMADAN GEÇME!