AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek 2021? İşte Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti ve kayıt takvimi

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek 2021 İşte Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti ve kayıt takvimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2021 02:53

AÖL kayıt yenileme tarihi, öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Lise eğitimini açıktan tamamlayan öğrencileri ilgilendiren AÖL kayıt yenileme ücreti ve kayıt takvimi ile ilgili MEB'den açıklama geldi. 2020/1. Dönem kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin kayıtlarının sistem tarafından otomatik olarak yenileneceği bildirildi. Açık lise kayıtlarını yaparak ekranda ücret bilgisi görüntüleyen öğrenciler, ders seçim ücretlerini yatıracaklar. İşte, AÖL ders kayıt ücreti ve AÖL kayıtları ne zaman bitecek sorusunun yanıtı.

Haberin Devamı

AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemi son gelişmeler ile takip ediliyor. 22 Ocak tarihinde başlayan Açık Öğretim Lisesi 2020/1. Dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemi takvime göre, 15 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek. Öte yandan, 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi. AÖL kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler, ders kredilerini seçmeli derslerle 35 krediye tamamlayacak.

AÖL KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Aşağıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda, öğrencilerimizin kayıtların son gününe kadar ders kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini ve dönem ders seçimlerinin son durumlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.

2020/1. Dönem kayıt yenileme ücreti ile ilgili olarak;

Haberin Devamı

a- Açık Öğretim Lisesi 2020/1. Dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 22 Ocak - 15 Şubat 2021 tarihleri arasında olmak üzere öğrencilerimize tekrar açılmıştır. Bu tarihler arasında yatırılan kayıt yenileme ücretleri sistemde; "AÇIK ÖĞR. KUR.(ORTA-LİSE)1.DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." olarak görüntülenmektedir.

AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek 2021 İşte Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti ve kayıt takvimi

b- 2020/1. Dönem kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerimizin kayıtları, sistem tarafından otomatik olarak yenilenmektedir. Bazı öğrencilerimiz ise 1 Ocak - 21 Ocak 2021 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi 2020/2. dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için ücret yatırmış olup durumda olan öğrencilerimizin kendi şifreleri ile girdikleri Açık Öğretim Lisesi sisteminden "Öğrenci Genel Bilgileri" sekmesi altında bulunan "Ücret Bilgileri" kısmını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu ekranda "AÇIK ÖĞR. KUR. (ORTA-LİSE) 2. DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." ücreti görülüyorsa öğrencilerimizin otomatik kayıt yenilemesi yapılmayacak olup; 2020/1. Dönemi için ayrıca kayıt yenileme ücretini yatırmaları gerekmektedir.

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçimi ile ilgili olarak;

Haberin Devamı

a- Öğrencilerimiz ders seçimlerini yaparken; öncelikle başarılması gereken o dönemin tüm ortak (zorunlu) derslerini almaları gerekmektedir. İlgili dönemin tüm ortak dersleri alındıktan sonra öğrencilerimizin dönem ders kredilerini seçmeli derslerle 35 (Otuz Beş) krediye tamamlamaları uygun olacaktır.
b- Öğrencilerimizin ders seçimleri kontrol edildiğinde, birçok öğrencimizin 2020/1 dönem sınavı için sadece 1 (Bir) ders seçtikleri görülmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimize sistem tarafından otomatik ders ataması yapılmamaktadır.

c- Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından sistem üzerinde zaman zaman öğrencilerimizin bilgi güncelleme iş ve işlemleri yapılmaktadır. Yapılan bilgi güncelleme iş ve işlemleri sonucunda, öğrencilerimizin 2020-1 Döneminde seçmiş olduğu derslerde değişiklikler yapılabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin dönem ders seçimlerinin son durumlarını zaman zaman kontrol etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

KAYIT YENİLEME SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

BAKMADAN GEÇME!