AÖL kayıt yenileme ne zaman? Açık lise 2. dönem kayıt işlemleri

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ne zaman Açık lise 2. dönem kayıt işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2018 20:44

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8-9 Aralık tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, AÖL ya da bir diğer ifade ile açık liselerin 2. dönem kayıtlarına çevrildi. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman? Açık lise 2. dönem kayıt tarihleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

2018-2019 öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi/Mesleki Açık Öğretim Lisesi/Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2. dönem kayıtlarının ne zaman başlayacağı, yüz binlerce açık lise öğrencisinin merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. AÖL öğrencileri, 2. dönem kayıtları hakkında bilgi almak için sorgulamalarına devam ediyor. İşte, MEB'in açıkladığı kayıt tarihleri...

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi 2. dönem kayıt işlemleri için tarihler belli oldu. Yakın zaman önce güncellenen AÖL iş takvimine göre; 09/01/2019 - 06/02/2019 arasında AÖL 2. dönem yeni kayıtları alınacak ve kayıt yenileme işlemleri yapılacak. Süreç hakkında açıklama ya da yeni bir gelişme olduğu takdirde haberlerimizde yer vereceğiz.

AÖL 2. DÖNEM KAYIT SÜRECİ

AÖL kayıt yenileme ne zaman Açık lise 2. dönem kayıt işlemleri

Haberin Devamı

AÖL'DEN NASIL MEZUN OLUNUR?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!