AÖL 3. dönem kayıtları ne zaman bitecek? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL 3. dönem kayıtları ne zaman bitecek AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 17:18

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınavlarının açıklanmasının ardından AÖL 3. dönem kayıt işlemleri başladı. AÖL öğrencileri kayıt süresince gerekli işlemleri yaparak kayıtlarını yenileyebilecek. Peki, AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

Eğitim hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) devam eden öğrencilerin merakla beklediği AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL öğrencileri şimdi 3. dönem kayıtlarının nasıl yapıldığını ve kayıt işlemleri için son günün ne zaman olduğunu sorguluyor. Peki, AÖL kayıt işlemleri nasıl yapılır? AÖL 3. dönem kayıtları ne zaman bitecek? İşte, merak edilen detaylar...

AÖL 3. DÖNEM KAYITLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL 3. dönem kayıt işlemlerinin başladığını açıkladı ve kayıt yenileme kılavuzunu adayların erişimine sundu. Bakanlık yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2017/3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimiz 20 Mayıs 2018 Pazar günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler." ifadelerini kullandı. Başvurular İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne yapılacak.

Haberin Devamı

KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ KİMLER YAPTIRACAK?

MEB'in yayınladığı kayıt yenileme kılavuzuna göre, öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerimizden 6 Temmuz 2001 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar III. Dönem sınavına katılamaz. Bakanlığın yayınladığı kayıt yenileme kılavuzunda yer alan diğer bilgiler şöyle;

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesinde kayıt yenileme işleminiz yapılarak öğrencilik durumunuzu sistem üzerinde “Aktif” hale geldikten sonra iletişim bilgilerinizi (Telefon, adres) ve sınava girmek istediğiniz il/ilçe merkezini mutlaka güncelleyiniz.

KAYIT YENİLEME SINAV BEDELİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Haberin Devamı

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Haberin Devamı

Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti alınacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

KAYIT YENİLEME KILAVUZUNUN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!