AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? Son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır Son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 16:00

AÖL kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmaya başladı. Liseyi örgün olarak okuyamayan vatandaşların merakla beklediği AÖL kayıt yenileme işlemi, 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Peki, AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖL kayıt yenileme işlemi, üçüncü dönem kaydı ile birlikte öğrencileri yeni bir döneme hazırlıyor. 18 Mayıs tarihinde sona erecek olan AÖL kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı Ödeme Sistemi aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebilecek. İşte, AÖL kayıt yenileme işlemi hakkında detaylı bilgiler

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

AÖL kayıt yenileme işlemi hakkında bilgiler, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İşte, MEB'in yaptığı o açıklama

III. Dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimizin, 08 - 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında halk eğitimi merkez müdürlüklerinde kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

İsteyen öğrencilerimiz kayıt yenileme sınav bedelini öderken, yeni oluşturulan Millî Eğitim Bakanlığı Ödeme Sistemini kullanabilir.

Haberin Devamı

Kayıt yenileyen öğrencilerimizin ders seçimlerini kayıt yenileme süresince yapmaları zorunludur.

Öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçiniz. Zorunlu ortak derslerinizi seçtikten sonra seçmeli derslerden de seçim yapabilirsiniz.

Muaf olunan derslerin kredisi alınmaz, bu dersler istenirse yeniden seçilebilir. Başarılı olunduğu takdirde bu derslerin kredisi kazanılır.

Ders seçiminizi tam yapınız, yarım bırakmayınız. Örneğin 30 kredilik ders seçme hakkınız var ise bu sınırı doldurup doldurmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Yarım bırakılan ders seçimleri hiçbir şekilde sistem tarafından tamamlanmaz.

III. Dönem sınavları 01 – 02 Temmuz 2017tarihlerinde yapılacaktır. Öğrenciler; sınav tarihlerinde bulunacakları sınav merkezini, Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranında kayıt yenileme süresince yeniden güncellenebilir.

KAYIT YENİLEME ONLİNE ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!