AÖL ek sınav başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL ek sınav başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2019 10:58

AÖL’de (Açık Öğretim Lisesi) eğitimini sürdüren ve mezun olmayı bekleyen öğrenciler için ek sınav fırsatı doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL öğrencilerinin ek sınav başvuru süreci hakkında bilgilendirdi. Bakanlığın resmi sayfasında başvuru tarih aralıklarının yanı sıra sınav tarihi yer alıyor. Peki, AÖL ek sınav başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi dönem sonu sınavlarından başarısız olmuş mezun durumundaki öğrenciler için ek sınav duyurusu yaptı. İşte, AÖL ek sınavı için yapılan duyuruda yer alan ifadeler:

Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için;

Ek Sınav Tarihi : 31 AĞUSTOS - 01 EYLÜL 2019

Ek Sınav Başvuru Tarihleri : 29 TEMMUZ -01 AĞUSTOS 2019

Ek Sınav Ders Seçimi : 29 TEMMUZ -01 AĞUSTOS 2019

Katılım Bedeli : 30 TL

Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı; Öğrencilerin Ek Sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne mücaraat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif hale getirmeleri ve ek listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekmektedir.

Sınav ekli listede gösterilen il ve ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Öğrenciler aşağıdaki ekli listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmek zorundadır.

Haberin Devamı

DUYURUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!