AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Açık lise sınavları için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak Açık lise sınavları için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2021 18:42

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen MEB Açık Lise sınavları (AÖL) için araştırmalar hız kazandı. Lise eğitimini dışarıdan sürdüren binlerce öğrenci, AÖL 1. dönem sınavları için belirlenen tarih bilgisini öğrenmek istiyor. Tüm bunlar olurken Milli Eğitim Bakanı, AÖL sınavları için tarih bilgisi verdi. Peki, AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

2020'nin Aralık ayına yapılması planlanan AÖL 1. dönem sınavları, artan koronavirüs vakalarının sonucu alınan önlemlerle birlikte ileri bir tarihe ertelenmişti. Şimdi ise ertelenen bu sınavların tarihi sorgulanıyor. İşte, 2020-2021 AÖL 1. dönem sınav tarihleri...

2020-2021 AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce AÖL öğrencisinin katılacağı söz konusu sınavların yeni tarihi merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili açıklama yaptı ve sınavların çevrimiçi ortamda gerçekleşeceğini duyurdu.

AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak Açık lise sınavları için geri sayım

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

'Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullanan Selçuk, "1. dönem sınavları, 25 Şubat 2021’de, 2. dönem sınavları, 25 Mart’ta başlayacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021’de, II. Dönem sınavları, 25 Mart’ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum."

BAKMADAN GEÇME!