AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Lise sınav sonucu sorgulama ekranı açıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak MEB Açık Lise sınav sonucu sorgulama ekranı açıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 21:02

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleşen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. On binlerce öğrencinin katılım sağladığı sınavda, öğrencilerin gözü MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Lise sınav sonucu sorgulama ekranı açıldı mı? İşte, AÖL sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

2019-2020 dönemi 1. dönem AÖL Sınavı Türkiye'nin birçok yerinde geçtiğimiz haftalarda yapıldı. AÖL soru ve cevap anahtarını görüntüleyen öğrenciler şimdi de sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. Peki, AÖL sonuçları açıklandı mı? Açık Lise sınav sonuçları ne zaman belli olacak? İşte, detaylar.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri, kurumun resmi internet sitesi üzerinde bulunan öğrenci giriş ekranından öğrenilebilecek. Sonuçların, geçtiğimiz yılın sonuç açıklama süreci dikkate alındığında 1 Ocak Çarşamba günü itibariyle açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Açık Lise sonuçları açıklandığı zaman aşağıdaki bağlantıdan sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA

AÖL SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık lise sınav sonuçları "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesinde açıklanıyor. Bakanlık tarafından sonuçlar açıklandığı takdirde, bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek. (Sınav sonucu henüz açıklanmadığı için bağlantı linki şuan aktif değil)

BAKMADAN GEÇME!