AÖF sınav giriş yerleri belli oldu! AÖF sınav yerleri ile ilgili kritik uyarı geldi

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu AÖF sınav yerleri ile ilgili kritik uyarı geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 10:42

AÖF sınavı giriş yerleri uzun bir bekleyişin ardından yayınlandı. Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda AÖF sınav yerleriyle ilgili kritik bir uyarı geldi. Peki, binlerce üniversite öğrencisinin gireceği AÖF sınav giriş belgesi nereden ve nasıl çıkarılır? İşte Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği AÖF sınavı ile ilgili tüm detaylar!

Haberin Devamı

AÖF sınav giriş yerleri ve sınaş giriş yerleri uzun bir bekleyişin ardından sınava bir haftadan az bir zaman kala erişime açıldı. Öğrenciler iki oturumlu sınavı heyecanla beklerken Anadolu Üniversitesi’nden kritik bir uyarı geldi. Yayımlanan duyuruyla Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, AÖF sınav merkezlerinin tercihleri konusunda uyarıldı.AÖF sınav yerleri geçtiğimiz günler belli olmuş, 26-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan sınava nerede gireceklerini merak eden önlisans veya lisans öğrencileri derin bir nefes almışları. AÖF sınav yerlerinin belli olması ve sınav giriş belgelerine erişimin açılması ardından ise yeni bir uyarı geldi. Duyurular sayfası aracılığıyla Açıköğretim Fakültesi öğrencileri bilgilendiren yetkililer, bir sonraki AÖF sınavı için kritik bir hatırlatmada bulundu. Yayımlanan duyuruyla hem AÖF güz dönemi sınav tarihleri bir kez daha hatırlatıldı, hem de güz dönemi dönem sonu sınav yerlerinin seçimiyle ilgili bir uyarı geldi.  İşte, Anadolu Üniversitesi’nin AÖF yerleri konusundaki uyarısı ve sınava dair son hatırlatmalar!

Haberin Devamı

“Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı İçin Sınav Merkezi Tercihi” ismiyle yayınlanan duyuruda bir kez daha güz dönemi ara sınav tarihi şu ifadelerle hatırlatıldı: “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı aktif öğrencilerin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavları, 26 Kasım Cumartesi ve 27 Kasım Pazar günlerinde yapılacaktır.” İlk sınavın yanı sıra güz dönemi dönem sonu sınav tarihlerini de değinildi. AÖF Güz dönem sonu sınav yerlerinin seçimine dair tarih aralıklarının verildiği açıklamada öğrencilerin sorun yaşamaları durumunda nerelere başvurabileceklerinin bilgisi de duyurunun sonunda verildi:

"Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günlerinde yapılacaktır. 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yeni bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2016 tarihine kadar sınav merkezi tercih işlemlerini yapmaları halinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavına yeni sınav merkezinde girebilirler. 29 Kasım 2016 tarihinden sonra yapılan sınav merkezi tercihleri bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır. Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi tercih işlemlerini http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonundan, AÖF bürolarından ya da Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezinin 0850 200 46 10-19 (10 hat) ve 444 10 26 (7/24) telefon numaralarını arayarak yaptırabilirler."

Haberin Devamı

AÖF SINAV YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BAHAR DÖNEMİ SINAV YERLERİ SEÇİMİNDE SON GÜN

Bahar Dönemi Ara döneminde 28 Şubat 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.Bahar Dönemi Dönem Sonunda 18 Nisan 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINAV YERLERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sınav yerlerinin belli olması ve belgelerin erişime açılması ardından Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, büyük bir heyecanla nerede sınava gireceklerini öğrenmeye çalıştı. Peki, sınav yerleri nereden ve nasıl öğreniliyor? AÖF sınav yerlerinin öğrenilmesi için ve sınav yeri, binası, sınava girecek derslerin isimlerinin yazıldığı belgeler, Anadolu Üniversitesi’nin sitesine bağlı olan “Öğrenci Otomasyon” sisteminin aktif olması gerekiyor. Öğrenciler kimlik no bilgileri ve şifreleriyle sınav giriş yerlerini öğreniyor, belgelerini edinebiliyor. Ayrıca pek çok ilçede bulunan AÖF bürolarından bu belgelere ulaşılabiliyor. AÖF sınav giriş yerlerinin yanı sıra pek çok bilginin bulunduğu bu belgelerin sınav sürecinde de öğrencilerin yanında bulundurulması gerekiyor, aksi halde sınava girilemiyor.

 

BAKMADAN GEÇME!