AÖF vize sınavları ertelendi mi? Açıköğretim Fakültesi sınavları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖF vize sınavları ertelendi mi Açıköğretim Fakültesi sınavları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2020 22:12

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açık Öğretim Kurumları Sınavları için önemli bir açıklamada bulundu. Twittar hesabı üzerinden açıklama yapan Selçuk, ülkemizde alınan corona virüsü önlemleri kapsamında, 21- 22 Mart’ta yapılacak Açık Öğretim Kurumları Sınavları’nın ileri bir tarihe alındığını bildirdi. Bakanın açıklamasının ardından 'AÖF vize sınavları ertelendi mi?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Peki, Açıköğretim Fakültesi sınavları ne zaman, sınavlar ertelendi mi?

Haberin Devamı

Türkiye genelinde corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan yeni önemler açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Koronavirüs önlemlerimiz devam ediyor. 21- 22 Martta, 3 milyon öğrencimizin gireceği, 400 binden fazla öğretmenimizin görev alacağı Açık Öğretim Kurumları Sınavları’nı erteledik. Ertelenen sınavı, yurt dışı da dahil Eylül 2020’de yapılacak ek sınavla birleştireceğiz" dedi. Bu açıklamanın ardından gözler 18 - 19 Nisan'da yapılacak olan AÖF sınavlarının da ertelenip ertelenmediğine çevrildi. Peki, Açık Öğretim Fakültesi sınavları ertelendi mi? İşte, AÖF sınavlarıyla ilgili bilgiler.

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında 21- 22 Mart’ta yapılacak Açık Öğretim Kurumları Sınavları’nın ileri tarihe alındığını duyurdu. Ancak Anadolu Üniversitesi AÖF sınav tarihleri ile ilgili henüz bir duyuru yayımlamadı. Konuyla ilgili detayları haberlerimizde takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖF SINAV DEĞERLENDİRME NASIL OLUR?

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi; "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu Yönetmelik'in verdiği yetkiye istinaden hazırlanan

"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır.

Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık tür kullanılabilmektedir.

Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı düzenlenir. Sınavlar; gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı \%100'dür.

Haberin Devamı

Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.

Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!