AÖF sınavları nasıl geçti? AÖF yorumları gelmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınavları nasıl geçti AÖF yorumları gelmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 08:59

AÖF sınavları güz dönemi ara sınavlarında sona geldi. Sınavların bu yılki ilk oturumu dün başladı, devamı ise bugün geldi. Yüksek eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, sınavdan sonra "AÖF sınavları nasıl geçti?" sorusuna yanıt çeşitli sosyal medya araçları ve forumlar aracılığıyla almaya çalıştı. Peki, Açıköğretim ilk sınavları nasıl geçti? İşte, AÖF yorumları ve sınava dair detaylar!

Haberin Devamı

AÖF sınavlarına yönelik ilk yorumlar, forumlarda ve sosyal medya hesaplarında dönmeye başladı. Sınavların bu yılki ilk oturumu bugün itibariyle başladı. Lisans ve önlisanlarını açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, ilk sınavın nabzını tutabilmek için AÖF sınavları nasıl geçti? sorusuna yanıtı çeşitli forumlar ve sosyal medya aracılığıyla almaya çalıştı. İşte, AÖF yorumları ve sınava dair detaylar!

AÖF sınavının güz dönemi ara sınavları için beklenen gün geldi çattı. Haftalardır sınava girecekleri yerleri sorgulayan ve sınavda çıkabilecek soruları araştıran öğrenciler, şimdi de "AÖF sınavları nasıl geçti?" sorusuna yanıt aradı. Binlerce öğrencinin lisans ve önlisans eğitimlerini tamamlayabilmek için girdiği AÖF güz dönemi ara sınavlarının tümü yarın son bulacak. Ancak öğrenciler, şimdiden bugünün sınavlarına dair nabız tutmaya başladı ve AÖF forumlarındaki yorumları inceledi Yarınki sınavlara hazırlanmak için geçmiş dönem sınavlarını takip etmeyi sürdüren öğrenciler, bugünkü AÖF sınavına dair de yorumlara bulundu. Öğrenciler özellikle 4 yanlışın 1 doğruyu götürecek olmasına tepki gösterdi. İşte, AÖF sorularına gelen ilk yorumlar ve Açıköğretim'in yeni uygulamasına dair detaylar!

AÖF YORUMLARI

Haberin Devamı

26 Kasım cumartesi günü AÖF sınav oturumlarına katılan adaylar, hem değişen sisteme yönelik eleştirilerini hem de soru ve cevaplara yönelik düşüncülerini Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları ve forumlarında üzerinden tartışıyor. Öğrencilerden bazıları soruların zorluğundan ve oturumlar arasındaki saat farkından dem vururken bazıları 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesinden dolayı sitemde bulunuyor.

Birgül Çınar Dursun: Cevabını bildiğim soruyu yetkiliye soruyorum amacını söyler misin 4 yanlış bir doğruyu götürme kararını neden niçin neye dayanarak aldığını her bir şey için anket yapıyorsunuzda bu kararı alırken neden biz öğrencilerinize sormuyorsunuz.

Songül Polat: AÖF bu nedir ya çalıştığım halde yine zorlanım, ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bari örgünn öğretime çevirin daha iyi onlar. Resmen kalmak için soru hazırlamışsınız ya yazık ya!

Haberin Devamı

Zeynep Nur Karagöz : Sabah muhasebe sınavına girdim, yarım saat çıkmam yasaktı, ben de böyle şeylere kafa yordum boşluktan üzgünüm :( Tek suçlu AÖF

Ömer Ula: Kaç yıldır hem liseyi de AÖF'de bitİrdim ama bu günkü sınav kadar zor görmedim, çalıştığım konulardan hiç bahsedilmemiş ya da derslerin konusu değişmiş.

Mustafa Levent: Acayip kazıktı, maliyet muhasebesi emeklere yazık.

Gizem Özmeral: Hukukta anayasa mahkemeleriyle ilgili olan sorular neydi öyle ya! Çok zorlandım.

ADANALI ‏@BerkTurkylmaz: Sen #aöf sün zor olamazsın.Okuldaki vizeler kadar zordun.Birde gel darbeyi sen vur.

AÖF NASIL GEÇTİ?

Forumlarda yapılan AÖF tartışmaları ise bölüm bazlıydı. Soru ve cevapların paylaşımı için açılan sayfalarda öğrenciler AÖF sınavı nasıl geçti? sorularına da kendi performansları doğrultusunda yanıt verdi.

Haberin Devamı

Pazarlama ve uluslararası işletmecilik gayet rahat çıkmışlarla geçilecek kadar kolaydı, muhasebe çalışmayınca biraz daha zor olmakla beraber fena sayılmazdı. :)

Zamanım yoktu, geciştirerek çalıştım ama umudum var. İşletme kolay gibiydi.

Herkese geçmiş olsun; herkesin bilgisi mücadelesi kendine göredir. Benim adıma; Eski Anadolu Tarihi pek kolaydı. Tarih Metodu zorluğu ortaydı. İslam Tarihi bana aşırı ağır geldi birkaç tane anca yaptık.

Çalışan için çok kolaydı, ama benim gibi çalışmayanlar için tabiiki zordu.

Ben full işaretledim, risk aldım çünkü hiç çalışamadım. Yine geçmiş sorular var mıydı?

DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR

Yüksek Öğretim Kurumu'nun yaptığı değişiklikle AÖF yeni sisteminde 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek. Bu sistem ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda kullanılmaktadır. Aynı sistem artık Açıköğretim’de okuyan öğrencielr için de geçerli olacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK’in AÖF’te bir standart oluşturmak istediğini söyledi. Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistem, usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Bu sistemi sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde olacağını söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!