AÖF sınavı bugün saat kaçta başlayacak, sınav kaç saat sürecek? İşte AÖF sınav giriş yeri belgeleri

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınavı bugün saat kaçta başlayacak, sınav kaç saat sürecek İşte AÖF sınav giriş yeri belgeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 14:33

Açıköğretim sınavı bugün ve yarın gerçekleştirilecek. AÖF sınavına girecek olan öğrenciler şimdi sınav saatlerini ve sınav giriş belgelerini araştırıyorlar. Peki AÖF sınav giriş belgeleri internetten nasıl alınır? İşte AÖF sınavı ile ilgili merak edilen tüm detaylar

Haberin Devamı

AÖF sınavı bu akşam saat kaçta yapılacak sorusu birçok Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Açık Öğretim Fakültesi sınavları bu hafta sonu 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde sınava girecek olan öğrenciler, sınav saatinde bir yanlışlık olmaması için kontrol amaçlı sınav saatini sorguluyorlar. Peki, AÖF sınavı bu akşam saat kaçta yapılacak? 2017 AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Açıköğretim Sisteminde yer alan milyonlarca öğrenci, bu hafta sonu Güz Dönemi sınavlarında ter dökecek. 25-26 Kasım tarihinde yapılacak sınavlar öncesinde öğrencilerin büyük heyecanla beklediği sınav giriş yerleri de geçen günlerde açıklandı. Öğrenciler, Anadolu Üniversitesinin internet sistemine erişerek sınav giriş belgelerine ulaşabiliyor. Sınavlara sayılı günler kala, yetkililer de sınav giriş yerleri ve belgeleriyle ilgili açıklamada bulundu. Öğrencilerin sınavlara girebilmeleri için yanlarında 2 belge bulundurmaları gerektiği uyarısını da yapan yetkililer, bu belgelerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” ve “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” olması gerektiğini belirtti. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmayacağı, sınavlara giriş için öğrenci kimlik kartına gerek olmadığı, aynı zamanda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerin sınav yapılacak binalara girerken yanlarında cep telefonu bulundurmamaları gerektiği de ifade edildi.

Haberin Devamı

AÖF SINAV YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yetkililerden ‘Hava durumu’ uyarısı

Yapılan açıklamada, “Hafta sonu, milyonlarca öğrenci ara sınavlarda ter dökecek. Sınav giriş yerleri, 10 gün önce açıklanmıştı. Öğrencilerimiz, sınava gireceği salonları önceden görürse sınav gününde herhangi bir sorun yaşamazlar. Sınavlarının yapılacağı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Aynı zamanda öğrenciler 7/24 hizmet veren Etkileşim Merkezinden 0850 2004610 numarayı arayarak ya da aosdestek.anadolu.edu.tr sitesi üzerinden canlı destek hizmeti ile sorularını yetkililere iletebilirler. Havaların soğumasıyla hava şartlarında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, öğrencilerin sınav günü herhangi bir sorun yaşamaması için sınav yerlerine erkenden gitmelerini öneriyoruz. Tüm öğrencilerimize hafta sonu girecekleri ara sınavlarda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgeleri nelerdir?

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge.

BAKMADAN GEÇME!