AÖF sınav yerleri açıklandı mı? AÖF sınav giriş belgesi sorgulama

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav yerleri açıklandı mı AÖF sınav giriş belgesi sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 15:06

2017 AÖF sınav yerleri binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merak konusu oldu. İki oturumlu olarak gerçekleşecek olan AÖF güz dönemi ara sınavı için kısa bir süre kaldı. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, bir yandan da sınav yerleri bilgisini de içeren sınav giriş belgelerini sorguluyor. Peki AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖF'ün bu yılki ilk sınavı için hazırlıklar sürüyor. Kasım ayında gerçekleşecek olan AÖF sınavları için giriş yerleri bugünlerin en çok araştırılan konularından biri. AÖF sınav giriş yerleri internet üzerinden yayınlanacak olup adreslere gönderilmeyecek. Öğrencilerin otomasyon sistemine giriş yapması yeterli olacak. Sınav yerleri bilgisinin de yer aldığı sınav giriş belgesi sınav anında bulundurulması gereken belgelerden biri. 

AÖF'ün 2017- 2018 takvimine göre bu yılın ilk sınavı merak konusu oldu. Kısa bir süre önce yeni kayıt ve kayıt yenileme sürecini geride bırakan öğrenciler, günler öncesinden hazırlıklara başlayabilmek için AÖF güz dönemi sınav tarihi araştırıyor. AÖF sınav giriş belgelerinin sınava 1 hafta kala açıklanması bekleniyor. 

Haberin Devamı

AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018
Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.

YENİ AÖF SINAVI NASIL OLACAK?

Yeni yayımlanan yönetmeliğe göre sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanacak. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle de dönem sonu sınav notu oluşturulacak ve bu notun, başarı notuna katkısı %100 olacak.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!