AÖF sınav giriş yerleri belli oldu! İşte AÖF sınav giriş belgesi almak için yapılacaklar

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu İşte AÖF sınav giriş belgesi almak için yapılacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 08:43

AÖF sınav yerleri için sık sık Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesini ziyaret eden öğrencilerin arayışları son buldu. Bu hafta sonu gerçekleşecek Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınavına girecek olan öğrencilerin sınava giriş yerleri belli oldu ve öğrenci otomasyonu üzerinden erişime açıldı. AÖF sınav yerlerinin belli olmasının ardından ise AÖF sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı merak konusu oldu. Sınav yerlerini ve giriş belgesini edinebilmek için yapılması gerekenleri derledik.

Haberin Devamı

AÖF sınav yerleri uzun bir bekleyişin ardından belli oldu. Bu hafta sonu iki oturumlu olarak gerçekleştirilecek sınava girecek olan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, AÖF sınav yerlerini öğrenmek ve sınav giriş belgelerini edinebilmek için Anadolu Üniversitesi'nin resmi sitesine yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca AÖF sınav giriş belgesinin nasıl çıkartılacağı da merak konusu oldu. İşte, sınav yerlerini öğrenmek ve AÖF sınav giriş belgesini alabilmek için yapılması gerekenler!

Sınav yerlerini öğrenmek ve AÖF sınav giriş belgelerini edinmek isteyen öğrencilerin yoğun ilgisi sebebiyle resmi siteye uzun bir süre erişim yapılamadı. AÖF sınav yerlerini öğrenmekte güçlük çeken Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarından şikayetlerde bulundular. Uzun süren erişim sorunu, yoğunluğun azalması ardından giderilince AÖF sınav yerleri kolayca öğrenilebilirken sınav giriş belgelerinin nasıl çıkartılacağı merak konusu oldu. İşte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine sınav öncesi kolaylık sağlayacak gerekli bilgiler!

Haberin Devamı

AÖF sınav yerleri ve yerlerin yanı sıra sınava dair pek çok bilginin de yer aldığı sınav giriş belgeleri, öğrencilerin erişimine açıldı. Sonuçların açıklanması ardından Anadolu Üniversitesi'nin sitesine yoğun ilgi oldu. Öğrenciler, aşırı yüklenme nedeniyle bir süre AÖF öğrenci otomasyonu sayfasına girişte problem yaşadılar. Sınav yerleri, salonu, saati ve o günkü oturumda girilecek derslerin isminin yazdığı AÖF sınav giriş belgeleri, online sistem üzerinden veya en yakın Açıköğretim Fakültesi bürolarından alınabiliyor. Sınava girerken her öğrencinin mutlaka yanında bulundurması gereken bu belge, https://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu'na giriş yapılarak "Sınav İşlemleri" menüsünden görüntülenebiliyor. AÖF sınav giriş belgelerinin öğrenci otomasyonu üzerinden görüntülenebilmesi için öğrencilerin T.C kimlik numaraları veya mail adresleriyle birlikte belirledikleri şifreleri sisteme girmesi gerekiyor. "Sınav İşlemleri", "Sınav Giriş Belgesi" başlığı altından hem AÖF sınav yerleri öğrenilebiliyor hem de sınav giriş belgesi edinilebiliyor. Şifresi olmayan öğrencilerin ise AÖF bürolarına başvurması gerekiyor. 

Haberin Devamı

AÖF SINAV YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SINAV YERLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Açıköğretim Fakültesi sınav yerlerini öğrencilerin seçimleri belirliyor. Öğrenciler verilen seçenekler üzerinden ikamet ettikleri semtlere göre, Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden erişim sağladıkları “Öğrenci Otomasyon Sistemi” sayfasından T.C. kimlik numaraları ve web şifrelerini kullanarak veya AÖF bürolarından sınav merkezi değişikliği yapabiliyorlar. 

GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi sınavına girecek her öğrencinin bir takım belgeleri mutlaka yanında bulundurması gerekiyor, belgelerinde eksik tespit edilen öğrenciler sınava giremiyor. İşte, o belgeler:

Haberin Devamı

1. Sınava giriş belgesi: İlgili sınava ait http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden veya AÖF bürolarından alınan öğrencinin nerede sınava gireceğini gösteren Sınava Giriş Belgesi.

2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi. Öğrenci kimliğinizdeki fotoğrafın çok eski olmaması gerekiyor, kimliği belirlenmekte güçlük çekilen öğrenciler, sınava alınmayabiliyorlar. 

3. Açıköğretim Fakültesi Öğrenci Kimlik Kartı veya Belgesi: Anadolu Üniversitesi tarafından verilen bölümünüzün bilgisinin de yer aldığı fotoğraflı ve onaylı “Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi”dir. 

BU YILKİ SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

Güz dönemi ara sınav döneminin ilk oturumu 26 Kasım 2016 Cumartesi günü başlıyor. 27 Kasım 2016 Pazar günü sınav devam ediyor. Güz dönemi finalleri 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır.

Bahar döneminde ara sınav dönemi ise 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) günleri yapılacaktır. 2017’nin son finali ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde olacaktır. Sınavlar bittikten sonra “tek ders sınavı” ise 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü olacaktır.

SINAV SORU VE CEVAPLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler geçmiş yıllara ait sınav soru ve cevaplarına http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecekler. Ayrıca dönem içinde yapılacak olan ara sınavı ve dönem sonu sınavı soru ve cevapları sınavların ardından açıklanmaktadır. 

Haberin Devamı

ÖNEMLİ UYARILAR

AÖF sınavlarına sayılı günler kala bir duyuru yayınlayan Açıköğretim Fakültesi yetkilileri öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. İşte, resmi site üzerinden yapılan o uyarılar:

1. Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
2. Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.
3. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.
4. Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.
5. Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.
6. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
7. Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
8. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
9. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
10. Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

BAKMADAN GEÇME!