AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 26-27 Kasım sonuç tarihi belli mi?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 26-27 Kasım sonuç tarihi belli mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:37

Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuçları için heyecan dorukta. 26- 27 Kasım’da girdikleri güz dönemi ara sınavının sonucunu merakla bekleyen AÖF öğrencileri, Anadolu Üniversitesi duyurularını takip ediyor. Peki üç oturumlu olarak gerçekleşen AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son durum!

Haberin Devamı

AÖF güz dönemi ara sınav oturumları bitti, sınav stresi yerini sonuç araştırmalarına bıraktı. Özellikle dört yanlışın bir yanlışı götürmesi nedeniyle kaygılı olan öğrenciler, geçer not alıp almayacaklarını öğrenmek için AÖF sonuç tarihiyle ilgili her açıklamayı yakından takip ediyor. Peki son durum ne? AÖF sonuçlarıyla ilgili net tarih belli oldu mu?

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

AÖF sınav sonuç, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Haberin Devamı

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

 

BAKMADAN GEÇME!