AÖF kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak? AÖF ders ekle-sil nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak AÖF ders ekle-sil nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 20:24

AÖF kayıt yenileme işleminin ne zaman başlayacağını merak eden binlerce öğrenci konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Üniversite hayatını açıktan sürdüren öğrencilerin yer aldığı Açıköğretim Fakültesi'nde bu yılın kayıt işlemleri merak ediliyor. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde olan öğrencilerin katılım sağlayacağı kayıt yenileme işlemleri için tarih belli oldu. Peki, AÖF kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak? AÖF kayıt silme nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yeni eğitim- öğretim dönemine kısa bire süre kalması nedeniyle Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıtları için araştırmalar da yoğunluk kazandı. Üniversite eğitimine AÖF'te sürdüren öğrenciler yeni dönemde kayıt takviminimerak ediyor. Peki AÖF kayıt yenilemeleri ne zaman?

Kayıt YenilemeAçıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrencilerimiz Güz Döneminde ders ekle-sil işlemini buradan yapabilir.

Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül - 6 Ekim 2017

AÖF KAYIT SİLME NASIL YAPILIR?

Açıköğretim Fakültesi kılavuzunda duyurulan bilgiye göre; Kayıt sildirmek isteyen öğrenciler; AÖF bürosuna bizzat başvurarak, büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmelidirler. Geçmiş öğretim yıllarına ait dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.
Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz! Kayıt silme işlemini anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları yaptıramazlar. Öğrenci kimlik kartını ibraz edemeyenlerin özel belgelerle kimliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinmez. Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdırlar.

Haberin Devamı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bir programında hâlen kayıtlı olan öğrencinin, 2017-2018 öğretim yılında yeni bir programa kayıt yaptırabilmesi için eski kaydını sildirmesi gerekmektedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!