AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF kayıt yenileme ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak AÖF kayıt yenileme ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 13:33

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi final sınavı sonuçları için gün sayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi'nden gelecek olan açıklama için dikkat kesilmiş durumda. Peki, AÖF güz dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınav sonuçları nasıl sorgulanır? AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Anadolu Üniversitesi AÖF final sınavı sonuçları hala açıklanmadı. Öğrencilerin meraklı bekleyişi nedeniyle geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Anadolu Üniversitesi yönetimi yayınladığı bir videoda sınav sonuçlarının açıklanmasının 20 günü bulduğunu bildirmişti. Ancak öğrenciler sınavın ardından 15 gün geçmesi nedeniyle sürekli tetikte beliyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

AÖF sınav sonuçlarının bu hafta içi açıklanması beklenirken, öğrencilerin sınav sonuçlarını sorgulamak için Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemine (http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/) giriş yapması gerekiyor. Öğrencilerin sisteme giriş yapabilmesi için E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve Şifre bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Sisteme giriş yapan öğrenciler AÖF güz dönemi sınav sonuçları açıklandığı zaman buradan öğrenebilir.

Haberin Devamı

ŞİFREMİ UNUTTUM

AÖF öğrenci sitemi girişine giriş yapmak isteyen ancak şifresini unutan öğrencilerin ‘https://www.anadolu.edu.tr/e-posta/sifre-islemleri/sifre-hatirlatma’ bağlantısına giderek T.C. kimlik no ile şifre yenilemesi yapmaları gerekmektedir.

ŞİFREMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Anadolu Üniversitesi AÖF öğrenci sistemi şifresini güvenlik nedeniyle değiştirmek isteyen öğrenciler ‘https://mail.anadolu.edu.tr/web/sifredegistirme.aspx’ bağlantısına giderek şifrelerini değiştirebilirler. Şifre değiştirme işlemi için öğrencilerden bazı bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler şunlardır;

- Kullanıcı hesabı (tam e-posta adresi)

- Eski şifre

- Yeni şifre (8 - 16 karakter)

İstenen bilgileri giren öğrenciler, şifre değiştirme işlemini tamamlayabilirler.

TEK KULLANIMLIK KOD İLE GİRİŞ YAPMAK

Anadolu Üniversitesi tarafından öğrenciler için kullanımlık kod ile sisteme giriş seçeneği de sunulmaktadır. Bunun için öğrencilerin ‘https://login.anadolu.edu.tr/suc_request.aspx’ web sitesine giderek, ‘E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası)’, ‘Telefon Numarasının Ülke Kodu’ ve ‘Telefon Numarası’ bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Daha sonra öğrencinin belirttiği cep telefonu numarasına gelen tek kullanımlık kod ile sisteme kolaylıkla giriş yapılabilir.

Haberin Devamı

AÖF 2015 – 2015 SINAV TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi tarafından AÖF öğrencileri için hazırlanan akademik sınav takvimi aşağıdaki gibidir;

AÖF Güz Dönemi Ara Sınavı (12 - 13 Aralık 2015)

AÖF Güz Dönemi Final Sınavı (23 - 24 Ocak 2016)

AÖF Bahar Dönemi Ara Sınavı (16 - 17 Nisan 2016)

AÖF Bahar Dönemi Final Sınavı (04 - 05 Haziran 2016)

AÖF Tek Ders Sınavı (16 Temmuz 2016)

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan takvime göre AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mart 2016 Cuma gününe kadar devam edecek. Öğrenciler bu süre zarfında ‘https://kayit.anadolu.edu.tr’  web sitesini kullanarak bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

AÖF öğrencilerinin kayıt yenilemesi yapabilmesi için ders ekle- sil işlemlerini gerçekleştirerek belirtilen kayıt yenileme ücretini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenciler bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra kayıtları yenilenecektir.

BAKMADAN GEÇME!