Antika uçağı düşürdüler

Güncelleme Tarihi:

Antika uçağı düşürdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2002 01:50

1940'lardan kalma, dünyada kullanılır durumda olan tek Boeing 307 uçağı, ABD'nin Seattle kenti yakınlarında denize düştü.

Bir zamanlar Haiti diktatörü Papa Doc'un başkanlık uçağı olarak da kullanılan antika Boeing Stratoliner tipi uçak, deneme uçuşu sırasında Batı Seattle yakınında Elliot Körfezi'nde suya çakıldı. Üç pilot ve bir gözlemciden oluşan 4 mürettebat kurtarıldı.

Belki uçamayacak

Uçağın düşüş nedeni henüz anlaşılamadı. Kurtarma tekneleri tarafından kıyıya çekilmesine rağmen uçak burundan suya battı. Sürüklenmemesi için olduğu yerde sabitleştirilen uçak, bir iki gün içinde vinçle çıkarılacak. Uçağın ne kadar hasar gördüğü ve yeniden uçup uçamayacağı tespit edilecek.

33 yolcu alıyor

Yetkililer, uçağın 1940'lardan kalma, basınçlı kabini olan ilk yolcu uçağı olan Stratoliner kuşağından olduğunu belirttiler. 33 yolcu ve 5 kişilik mürettebat kapasiteli olan uçak, II. Dünya Savaşı'nda kullanılan Uçan Kale adlı B-17 uçaklarının gövdesi ve kanatları esas alınarak yapıldı. Pan American havayollarına satılan uçak, bir dönem Haiti diktatörü Papa Doc Duvalier'nin başkanlık uçağı olarak hizmet verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!