Antalya'nın yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2019 15:24

Antalya'nın Akseki, İbradı ve Elmalı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Antalya- Konya ve Antalya- Burdur karayollarında kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Haberin Devamı

Akseki'de gece başlayan kar yağışı sabaha kadar etkisini sürdürdü. İlçe merkezi yağan karla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Antalya ve Konya karayolunun geçiş noktasındaki 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde de kar yağışı görüldü. İki gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Alacabel'deki kar kalınlığı 40 santime kadar ulaştı. Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürürken, ağır tonajlı araçların yola geçişine izin verilmediği, diğer araçların da kontrollü gönderildiği belirtildi.

İBRADI'DA KAR ETKİLİ OLDU

Kar, İbradı ilçesinde de etkisini gösterdi. Gece başlayan yağış nedeniyle kent merkezinde kar birikintileri oluştu. Belediye ekipleri yol ve kaldırımlardaki karların temizlenmesi için çalışma başlattı.

ELMALI BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Haberin Devamı

Elmalı ilçesinde saat 01.00 sıralarında başlayan kar yağışı sabaha kadar sürdü. Karlı ve beyaz bir sabaha uyanan Elmalı halkı karı sevinçle karşıladı. Gündelik hayatı etkilemeyen yağış çiftçilerin yüzünü güldürdü. Elmalı'da uzun zamandır beklenen kar lapa lapa yağdı ve sokaklarda insanlar kartopu oynarken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇUBUKBELİ'NDE KAR NEDENİYLE YOL KAPANDI

Antalya kent merkezine ulaşımın sağlandığı karayolu geçiş noktası olan ve Döşemealtı ilçesi sınırlarındaki 925 rakımlı Çubukbeli mevkisinde de kar yağışı görüldü. Bölgeyi beyaz örtüyle kaplayan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Yoldaki karın temizlenmesi için çalışma başlatılırken, yolun peyderpey ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Antalyanın yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu
KORKUTELİ'DE KAR KALINLIĞI 25 SANTİME ULAŞTI

Korkuteli'de kar yağışı dün gece etkisini gösterdi. Sabaha kadar devam eden yağış nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı 25 santime kadar ulaştı. İlçe halkı güne kar yağışıyla uyanırken, iş yerlerini açan esnaf dükkanlarının önünü, belediye ekipleri de yol ve kaldırımlarda biriken karları temizlemek için harekete geçti.

Haberin Devamı

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

İlçe merkezinden 'yayla mahalleleri' olarak ifade edilen yüksek kesimlere ulaşımı sağlayan yollar kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Büyükşehir ve Korkuteli belediyelerine bağlı ekipler kent merkezindeki yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise yayla bölgelerine ulaşımı sağlayan yollara müdahale için harekete geçti.

İLÇEDE ELEKTRİK KESİLDİ

İlçe merkezinde kar yağışı nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı, elektrik tellerinde kopmalar meydana geldi. Kent merkezinde sabaha karşı elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik dağıtım şirketi ekipleri çalışma başlattı.

KAYMAKAM: EĞİTİMDE TATİL KARARIMIZ YOK

Haberin Devamı

Kaymakam Ömer Çimşit, "Şu an eğitimle ilgili bir tatil kararımız yok. Taşımalı eğitimle ilgili de aldığımız bir karar yok. Gidebilenler okuluna gitsin, gidemeyenlere ise zorlama yok. Yollar Büyükşehir ve Korkuteli belediyelerinin çalışmasıyla açılmaya çalışılıyor" dedi.

SAKLIKENT'TE 1 METRE KAR

Antalya kent merkezine 50 kilometre mesafede, 1850 metre yükseklikteki Saklıkent Kayak Merkezi kara doydu. Dün geceden bu yana 1 metrenin üzerinde kar yağışı alan zirvede yağış devam ederken, hava sıcaklığı ise eksi 5 derece ölçüldü. Antalya merkeze düşen sağanak şeklindeki yağmur zirveye kar yağışı olarak yansıdı. Yağış nedeniyle Saklıkent'e ulaşım arazi araçlarıyla sağlanırken, yağışın durmasının ardından tatilcilerin ulaşımı için iş makineleri ile çalışmalara başlanacak. Saklıkent Kayak Merkezi işletmecisi Cuma Özaydın, yağışların pistleri tamamen doldurduğunu ve kayak sporunun yapılmasına elverişli hale getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Antalyanın yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu
KAŞ'TA YAYLALAR KARLA KAPLANDI

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe ve Sütleğen yaylalarının bazı bölgelerine yarım metreye yakın kar yağdı. Bölgede bulunan Gömbe, Cemre, Yayla Çukurbağ, Yeşilbarak, Yayla Kılınçlı, Kızılağaç ve Akörü mahallerinin yolları kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kaş- Gömbe yolunun 1560 metre yüksekliğindeki Kuruova Beli'nde, Kalkan-Gömbe yolunun Sütleğen- Gömbe arasındaki bölümünde kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Gece boyunca karayolları ekipleri, yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediyesi'ne ait ekipler ve greyderler de mahalle yollarında kar temizleme ve yol açma çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Geceden bu yana 2 greyder, bir kepçeyle belediyemiz ara yollarda, Karayolları ekipleri de ana yollarda kar temizleme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda bir iki mahalle dışında ulaşıma kapalı yol kalmadı" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!